Alleen maar leuke dingen doen!!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
30 Oktober 2009 | Suriname, Paramaribo
Ik ben er weer!
Nog even over het Rainforest Kunst Festival. Twee avonden was er namelijk bij CCS een optreden van een Antiliaanse groep, Fundashon Danzarte. Mang, wat die deden in de lucht. Het leek net op Cirque du Soleil. Nooit geweten dat Curacao zoiets had. Maar het was echt wreed om te zien. Ik heb filmpjes gemaakt, maar het is me nog niet gelukt om het te uploaden op hyves. Ik blijf proberen.
Gisteren was er ook een optreden van de ArtLab Dansgroep. Het zusje van de vriendin van het broertje van de vriend van Stefan’s zus deed mee. Moeilijk he. Maar iets korter kan ook: het zusje van de vriendin van het neefje van een vriend van me. Anyway, ik ben dus gaan kijken. Het was echt te schattig voor woorden. En zelfs president Venetiaan is komen kijken!! Hij vond het zelfs de moeite waard dus! In de avond ook nog een bezoek gebracht aan de nieuwe MacDonalds in de Hermitage Mall. Boi, het was wreed druk. Zowel binnen als de drive thru. Maar goed, het is altijd makkelijk zoiets vlakbij je huis toch?
Afgelopen maandag hadden we een nabespreking van het Rainforest Kunst Festival. Ze vonden dat ik te weinig ondersteuning had geboden. Uhm, dan moet je maar eens proberen om me wat geld te geven, dan zul je zien wat er gaat veranderen. Als je me helemaal niks geeft (en ik nog 10srd heb moeten toeleggen om een gastenboek te kopen), dan kun je ook niet van me verwachten dat ik de hele tijd ga blijven. Ik heb ook een leven daarnaast. De anderen die hielpen zijn niet eens elke dag geweest. Dus vond hun geklaag een beetje ongegrond.
En het museumgebouw is over 2weken klaar volgens Kens. Dus ze zijn nu eigenlijk al een nieuw bezoek aan het plannen. Ik heb Humphrey maar een email gestuurd of ze al weten wat ze me gaan betalen. En het gaat niet om het geld, want ze betalen ook reis en verblijf. Maar ik wil er graag ook wel wat aan overhouden. Ik steek immers ook tijd en moeite erin. Dus we zullen zien.
Eigenlijk heb ik de afgelopen week gewoon alleen maar gechilled op straat. Afgelopen zondag bestond de winkel I&I Clothing ook een jaar, dus dat was een feestje waard. Heb ook daar even mijn gezicht laten zien. Gelijk Philicia en Moira gezien.
Afgelopen week ben ik met Chesron (een vriend) zijn nicht gaan wegbrengen op Lelydorp. En ik wist dat tante Tilly ook in Suriname was en op Lelydorp verbleef. Dus we zijn, nadat we zijn nicht hadden afgezet, een paar staten verder gereden naar de Javaweg. En inderdaad! Ze was thuis! Ze was heel blij om me te zien. Op 31december viert ze haar 80ste verjaardag en natuurlijk ben ik uitgenodigd! Met brassband en alles erop en eraan. Echte bigi yari dus!
Nadien ben ik ook nog even bij tante Alice gestopt. Ik was eigenlijk op zoek naar mijn nicht Valerie. Ze zit namelijk in de organisatie van een concert volgende maand waar ik naartoe wil. Movado in Flamboyant Park. Ik weet gewoon 100% zeker dat ik erbij ben! Maar uiteindelijk ook gezellig even met tante Melany gepraat.
Wat betreft werk. Tja, nog niet veel nieuws op dat gebied. Ik heb de Surinaamse Alcohol Bedrijven gemaild. Ze willen een klein museum opzetten bij de fabriek, over de geschiedenis van rum en dergelijke. Maar ze kunnen me nu nog niks zeggen want ze weten nog niet hoeveel mankracht ze nodig hebben. Maar ze houden me in hun achterhoofd. En van Curaçao heb ik alleen antwoord dat mijn sollicitatie bij het Numismatisch Museum in behandeling is, en dat ik zo snel mogelijk wat hoor. Dus voorlopig gaat het blijven bij leuke dingen doen en op straat hangen! Ook leuk, maar goed, ik wil natuurlijk ook graag bezig zijn.
Tang boeng!