Taekwondo!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
18 November 2009 | Suriname, Paramaribo
Eigenlijk heb ik sinds mijn vorige blog niet zo heel veel gedaan. Zondag ben ik naar de clubkampioenschappen van de taekwondo school Arty Lie geweest. Nou ja, clubkampioenschappen. Dat wel, maar ze hadden ook Arubanen uitgenodigd. Dus in hoeverre het club was weet ik niet. Robin deed namelijk mee (broertje van Chesron). Robin had gevraagd of ik kwam, nou natuurlijk! Het werd gehouden in Sanya Budaya (of hoe je het ook schrijft) aan de Jozef Israëlsstraat te Geyersvlijt. Ik weet niet wat er eerder was, Sanya Budaya of die centrale van de Surinaamse Waterleidings Maatschappij. Want die lucht die van het SWM kwam… mijn gunst. Anyway, Robin heeft zijn eerste gevecht met overmacht gewonnen. Natuurlijk. Ik snap niet waarom Robin nog geen rode band ofzo heeft, maar pas groen. Saphira moest ook vechten, ze heeft helaas verloren van een Arubaanse. Maar die had ook een hogere band, dus zo slecht heeft ze het echt niet gedaan. Robin stond dus in de finale van zijn klasse, hij moest tegen 1 of andere jongen van Braziliaanse afkomst. Hij heeft een prima gevecht neergezet, maar heeft toch verloren. Die scheidsrechters waren niet echt eerlijk. Robin gaf die jongen een trap tegen zijn helm, en die helm vloog op de grond. Maar volgens de scheidsrechter heeft Robin die jongen zijn hoofd alleen lichtjes geraakt, dus niet genoeg voor een punt. Uhm, als je het licht raakt, dan vliegt die helm die je met klittenband vast maakt toch niet van je hoofd?? Ok dus die punten kreeg hij niet, dat was al om boos van te worden. De laatste 13 seconden breken aan! Robin schopt, die andere jongen schopt. En plots rent die jongen weg en de bel gaat!!! Wegrennen mag helemaal niet. We spelen toch geen pakkertje?? We doen taekwondo!! Maar die jongen heeft daarvoor geen strafpunten gekregen terwijl dat wel zou moeten. Sjonge jonge, wat voor scheidsrechters zijn dat?? Robin is dus uiteindelijk 2e geworden, maar hij had er flink de pest is. Als die scheidsrechter eerlijk was had Robin geworden, zeer zeker. Ook toevallig, een verre tante van me was er ook. We hadden haar in 2004 voor het eerst ontmoet. Ze werkt bij Suralco en had toen een huisje op Afo Baka geregeld. Ze is veranderd met wat ik me kan herinneren!!! Ook haar kinderen zijn zo gegroeid. Haar zoontje doet ook aan taekwondo, vandaar dat ze er ook was. De rest van de dag hebben we gewoon gerelaxed.
Zondag ben ik toch naar de kerk geweest. Ryan’s moeder kwam me halen, want ik had geen vervoer. Ik zat naast Lorenzo, heb zo gelachen. Was een dienst voor en door de zondagsschool. Vooral bij dat liedje ‘hoofd en schouders, knieën en teen’. Echt heerlijk. De rest van de zondag gewoon rustig aan gedaan.
Gisteren (maandag) heb ik heerlijk gewinkeld. Ok, heb niet veel gekocht, maar toch een paar leuke nieuwe shirtjes. Uitgaansshirtjes natuurlijk, fancy fancy.
Goed, dit was een kort verhaaltje. Ik ga proberen wat foto’s te uploaden op mijn hyves van dat taekwondo toernooi.
Tang boeng. Doe het rustig aan, doe niks wat ik ook niet zou doen!