We're flying high
Door: Erienne
Blijf op de hoogte en volg Erienne
31 Juli 2007 | Suriname, Paramaribo
Wat ik ook eigenlijk een beetje vergeten was: was de controle bij de gate. Heel leuk allemaal die leuke scannertjes. Niet dus. Ik had even snel mijn etui in mijn handbagage gepropt. En tja, het was mij helemaal ontschoten dat hier uiteraard mijn schaar in zat. Dom dom dom! Die ligt dus nu in de prullenbak, Met dank aan de oplettendheid van de Nederlandse douaniers uiteraard. Ook beetje stom, wat kan ik in godsnaam met een schaar uithalen? Evenals die nieuwe regels wat betreft vloeistoffen. Mocht mijn flesje Ice tea niet eens meenemen. Belachelijk als je het mij vraagt. Nou ja goed, die mensen doen ook alleen maar hun werk. Voordat we begonnen met taxiën en goed en wel in de lucht zaten was het kwart over 5. En dat allemaal door een kapot vliegtuig wat op Curaçao staat en dus de gehele Martinair-vloot ontregelt. Beetje vreemd als je het mij vraagt, maar het zal wel denk ik dan.
En nu zit ik hier, in de comfort class van Martinair. Nog voor het opstijgen was het al geweldig. Surinamers nemen altijd veels te veel spullen mee. Wat resulteerde in het feit dat er te weinig plek voor de handbagage was. Voor de mensen die niet weten wat comfort class is: normaal zit je economy class, zeg maar de toeristen klasse. Ik betaal dus extra om zeg maar meer beenruimte te hebben. Kan ook gratis films kijken enz. Maar als je hem langer dan 2min op pauze laat staan gaat ie uit en kun je opnieuw beginnen. Niet echt praktisch zeg maar, aangezien je dus niet naar de wc kan. (even een update, als ik dit typ, zitten we ongeveer halverwege de Atlantische Oceaan). Voel mijn benen nu nog amper. Heb er eigenlijk nu al wel genoeg van, van mij mag die reistijd wel wat korter worden. Ik zit op stoel 18H, bij het raam en de vleugel. Toen we opstegen zag ik een luchtstroom over de vleugel gaan, en ik moest gelijk aan Guilermo denken, met al zijn uitleg over vliegtuigen. Ik moet wel zeggen dat we redelijk goed eten kregen. Beetje weinig, maar dat heb je denk ik altijd. Het avondeten zeg maar, was nasi of pasta met een broodje en drinken. Daarna werden we verwend met een soort saucijzenbroodje, en vervolgens ‘ontbijt’. Dit leid ik af uit het feit dat er yoghurt en een broodje in zat. Wat het nut daarvan is om half 12 ‘s avonds Nederlandse tijd is mij nog een raadsel, maar goed.
Al met al wel een goede vlucht gehad. Enige turbulentie, maar dat viel wel mee (Mama, volgens mij weet je wel wat ik eigenlijk nu zou willen zeggen..).Zat naast een hele gezellige mevrouw van Surinaamse komaf met wie ik gezellig heb zitten kletsen. De douane was eigenlijk best snel hier, beetje jammer weer dan dat ik zo lang op mijn koffer moest wachten. En nadat ik tante Rashida en Mischira had gevonden eventjes wat te eten gehaald en kennis gemaakt met Dino, de buurjongen. Maar nu is het tijd om te stoppen, aangezien ik jullie al teveel verveeld heb.
31 Juli 2007 - 22:53
ITO:
Hallo Erienne, leuk wat van je te horen.
Jaaaa lange vlucht dat weet ik alles van. Hahahah volgende keer ga je mee naar Peru. BTW de vlucht naar toe is nog langer.:-O -
01 Augustus 2007 - 00:03
Erienne:
Prima! Zolang jij de reis betaald vind ik het best! -
01 Augustus 2007 - 13:55
Anna:
hahaha ik weet alles van die nieuwe regeling over vloeistoffen...
in April 10 minuten bezig geweest alle lipgloss enzo uit mn tas te halen :P
Wel relax dat je comfort class zat
die vertraging zuigt wel..
maar eerder weggaan is nog erger!!
naja ik ga je volgende berichtje lezen :P
xxx Anna -
02 Augustus 2007 - 17:43
Diteke:
Hey Eriënne! Wel dom hoor, van die schaar. Neem een briefopener mee, zoals ik... daarmee kom je wel door de controle ;-)
Liefs uit Leiden