Mijn eerste weekend in Switi Sranang - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu Mijn eerste weekend in Switi Sranang - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

Mijn eerste weekend in Switi Sranang

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

09 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal!

Inmiddels ben ik alweer een week hier! Mang, de tijd is niet erg snel gegaan, maar dat is ook niet erg.

Vrijdag zou ik een afspraak hebben met Kens en Ada, zodat ik kon kennismaken met Kens. Maar dat ging echt op het allerlaatste moment niet door. Ik zat al in de taxi op weg naar cafe Zus&Zo, maar ik was vlakbij een tante van me, dus daar ben ik toen maar naartoe gegaan. Heb nog eventjes wat oude foto's uit kunnen zoeken. Een zusje van mijn opa is namelijk vorig jaar overleden en die had ontzettend veel foto's. Dus nu ben ik alles aan het uitzoeken zodat ik alle foto's waar mijn grootouders, moeder, oom of tante op staat eruit kan halen. Dus dat is wel een beetje in de museologische spirit zeg maar.

Stefan kwam me daar halen, en ik moest wachten op Chaim, Hadassah en Yizhar voor ik weer weg kon. Oh en ik heb Stefan's vader ook nog gezien. En toen ik met hem stond te praten kwam Mikhail ook langsrijden, dus ik heb nog naar hem staan zwaaien. Heb nog even wat gedaan aan het lezen van Paula's scriptie. Het is wel interessant al leest het soms een beetje lastig. 's Avonds nog een beetje gechild en nog een paar bladzijden gelezen en even langs zijn zus Cheryll gegaan. Oh en ik had ook geholpen de auto te wassen. Volgens Stefan is het wassen van een auto door middel van een autowasserette rijden geen wassen. Nou ammehoela (toch Marlies :P). Maar nu heb ik emmers water lopen sjouwen haha.

Zaterdag heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Stefan kwam me halen toen hij van school kwam. Toen bij Cheryll geweest om te helpen verhuizen. Eenmaal bij hun thuis ben ik op de bank gaan liggen en was ik gone voor 2uurtjes haha. Tja, what can I say. En toch is op een bank slapen nog steeds niet mijn ding. Was wel wreed laat thuis. Ik een taxi bellen, en na een kwartier was hij er nog niet. Dus ik weer bellen, zeiden ze van dat de taxichauffeur er wel was geweest, maar iets raars had gezien, bang was geworden en weggereden is. Nou ja, die bangheid kan ik wel snappen, want er zijn in een paar maanden tijd al 2 taxichauffeurs vermoord. Maar de mensen in die buurt vallen best mee. Ok wel luidruchting maar verder doen ze niks. Het zijn die mensen die daar komen maar niet er wonen die zo gek zijn.

Zaterdagavond begon het te regenen. En hard ook! Toen ik weg ging stond er al een hele laag water. Toen ik zondagochtend weg ging moest de taxi wreed omrijden omdat er echt veel straten onderstonden. Bij veel mensen stond het water ook in hun huizen. Echt niet om vrolijk van te worden. Bedoel, planten hebben water nodig, maar dit was een beetje overdreven. Heb er geen foto's van, had mijn camera niet bij me.

Gisteren ben ik met Stefan, zijn moeder, zus Roxanne en broertje Matthew mee geweest naar de kerk. De EBG (Evangelische Broeder Gemeenschap) wel te verstaan. De dienst was wel interessant. Al moet je blijkbaar je hand opsteken als ze vragen wie er voor het eerst is. En de mensen die me kennen weten dat dat gewoonweg niet mijn meest favoriete bezigheid is. Na de dienst nog even met de mevrouw gesproken die me geholpen heeft met mijn MKV. Echt een aardige vrouw. En ook nog met Ryan en Curt staan praten. Nou ja, meer met Ryan, want Curt kan volgens mij alleen maar over scooters praten, en laat ik dat nou niks vinden.

Wat er deze week nog op het programma staat. Morgen is mijn vader, mijn tante en Cheryll jarig. Dus mijn vader ga ik bellen en bij de andere ga ik langs. Lekker eten!!! Tja, it's a Sranang party or it's not. Ehm, verder gaan we vrijdag uit. Dan zijn alle mensen die ik in Nederland had ontmoet hier, dus dan gaan we naar La Caff. Stefan neemt nog wat jongens mee dus dat gaat vast gezellig worden. Zaterdag trouwt de nicht van Stefan dus daar gaan we ook heen (weer gratis eten haha).

Dusse, jullie horen nog van mij!

P.S. Ik weet dat ik nog niet echt foto's heb gezet, maar er is nog niks fotografeerwaardigs geweest. Komt vast nog wel, zeker als ik in Pikin Slee ben geweest!!

• 09 Februari 2009 - 14:06

Lies:

met de hand wassen is zzzzzooooooo ouderwets;)

En of wij nou de auto wassen of de wasserette maakt niet uit, de auto wordt wel degelijk gewassen:D

Spoel je niet weg???;)

• 09 Februari 2009 - 14:18

Diteke:

Ik heb het afgelopen weekend zelfs twee auto's gewassen... Leuk hoor, dat Nederlandse weer, met dat zout op de wegen... :P

• 09 Februari 2009 - 16:11

Carina:

feeeeestjeee:P

• 09 Februari 2009 - 17:13

Nikita:

heey mop

ik zie dat je het natuurlijk weer lekker naar je zin hebt. en terecht ook. Het gaat echt helemaal goed het met jou een stefan. echt super leuk voor je hoor.

geniet ervan

hier gaat alles ook toppie, lekker kitesurfen en met mijn mannetje zijn.

hele dikke kus
    xxxx

• 10 Februari 2009 - 01:16

Carin:

Hey Erienne!

Hoe bevalt het jou in Paramaribo? Lekker weertje he :)

Ik zal Diana vragen te bellen en als we geen tripje gaan maken kunnen we wel mee uit vrijdag! Gezellig!
    Maar maybe gaan we het binnenland in..

Een mobiel nummer hebben we al,dus het bellen komt goed

Groetjes!