Breakfast @ Burger King en Ryan's verjaardag
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
05 Oktober 2009 | Suriname, Paramaribo
Ik ben voor mijn doen veels te vroeg opgestaan. Ik had mijn wekker om 7uur gezet. Had eigenlijk, achteraf gezien, rekening kunnen houden met het ‘Surinaamse uurtje’. Ik moet denk ik weer even wennen. Meneer de Freitas wilde namelijk gezamenlijk de zomervakantie afsluiten door middel van een ontbijtje. Stefan en Roxanne stonden pas om 8uur op, maar ik was al lang ready to go. Stefan had vandaag een 2e ronde van een sollicitatiegesprek dus hij ging uiteindelijk niet mee. Om half 9 gingen Roxanne en ik naar de Burger King aan het Kerkplein. Ja mensen, jullie lezen het goed. Breakfast at Burger King. Dat hebben ze in Nederland niet nee! Ze hebben hier bij die fast food ketens zoveel dat ze niet hebben in Nederland. Het zou verboden moeten worden! Ik snap niet waarom niet, ik denk dat sommige dingen best wel goed zouden lopen in Nederland. Ok die breakfast dan wel niet want dat doen Nederlanders liever niet buiten de deur, maar bepaalde burgers enzo wel. Dus uiteindelijk zaten we daar met meneer de Freitas, mevrouw de Freitas, Roxanne, Matthew, Cheryll, Sergio (de vriend van Cheryll) en ik. Ik had als ontbijt 3 pancakes met bacon, ei en ham. Ok die 3 dingen zaten er wel los bij maar het was ontzettend lekker. Het leek niet zoveel, dat ik mij af vroeg of het wel zou vullen. Well, ik kan jullie melden dat dit het wel doet!
Na het gezellige ontbijtje hebben Cheryll en Ser (ze noemen hem Ser in plaats van Sergio) me afgezet bij tante Alice. Ik ging voor oom Marcel, dus eigenlijk heel onbeschoft heb ik tante Alice alleen maar gegroet. Zal het een keertje goedmaken. Heb een hele tijd met tante Melany en oom Marcel zitten kletsen, al kijkend naar mijn 2-jarig (bijna 3-jarig) neefje Xamiër. Wat een lekker jochie, maar wel heel schuw. Valerie sliep nog, maar uiteindelijk heb ik die nog eventjes gezien. Ik snap het echt niet, maar ik zie haar altijd maar eventjes en snel snel. Volgens mij mag ik haar niet zien ofzo haha. Om 1uur heeft oom Marcel me thuis gezet waar ik nog 2 wassen heb gedraaid. Het waait op dit moment lekker, dus hopelijk is het redelijk snel droog. Ik hoop het, want er is nog een heleboel was die gedaan moet worden. Maar zolang Roxanne het maar klaar zet (ik kom niet in haar kamer) dan doe ik het wel, heb er geen problemen mee. Houdt me van de straat. Goh wat ben ik toch huiselijk. Mama kan trots op me zijn!
Maar: vandaag was het dan zover! De verjaardag van Ryan! Ik roep al sinds mei dat ik erbij ben, en nu ben ik er ook echt bij! Ben eerst nog een paar uurtjes naar Morgenstond geweest. Om 9uur gaan klaar maken voor Ryan’s verjaardag. Na een hele lange tijd wachten op de taxi was ik eindelijk onderweg. Ryan was harstikke blij met zijn kadotje. Gelukkig wel, want hij had gezegd dat hij dit wilde. Ik heb hem een dogtag kado gedaan. Niet veel poespas, gewoon zijn naam en woonplaats en dat soort informatie. Het was een heel gezellige avond, ondanks dat Stefan en Roxanne uiteindelijk niet meer gekomen zijn. Oh en ondanks dat ik niet alles verstond. Want ik versta wel aardig wat Surinaams, maar nog lang niet alles natuurlijk. Was pas tegen 1uur thuis. Ik was dus met een taxi gegaan, maar ik moest dus ook naar huis. En de meeste taxi bedrijven daar in de buurt stoppen om 12uur. Maar gelukkig was Iain er ook, en die heeft me uiteindelijk thuis gezet. Was toch op de route. Dus dat scheelt weer. Hij is de 21e jarig, dus ik heb mezelf ook een beetje uitgenodigd voor die verjaardag haha. Gotta keep myself occupied you know!
05 Oktober 2009 - 22:41
Manfred:
Ontbijten bij de Burger King, klinkt helemaal goed.
Zou ook wel iets voor mij zijn :P