24 november: MAVADO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
27 November 2009 | Suriname, Paramaribo
Anyway, terug naar Paramaribo. Hij zou optreden in het Flamboyant Park. Lekker buiten, lekker sfeertje altijd. De deuren gingen open om 8uur, maar ja. Jullie weten, Surinamers zijn nooit op tijd. Wel uiteindelijk kan ik zeggen dat dit voor het hele Caribische gebied gezegd kan worden. Ik was uiteindelijk pas na 10uur daar. Ik dacht van ‘ah dat is wel redelijk op tijd’. Nou, het voorprogramma was nog druk in volle gang. En in tegenstelling dan Nederland, stelt dat voorprogramma hier niet zoveel voor. Dj Splashmaster Gilly. Wat voor naam is dat nou weer? En het duurde en het duurde maar. Op een gegeven moment begon ik te balen. Want ja, ik heb geen SRD 55 betaald om naar dat voorprogramma te kijken. Een paar dingetjes waren wel goed maar als het uiteindelijk 5uren duurt dan ja, dan begin ik wel een beetje te balen ja.
Maar! Uiteindelijk om 1uur was het dan zover. Ik dacht dat eigenlijk al om half 1. Maar toen kwam er nog heel wat blabla uit zijn entourage, dus dat was blijkbaar een afleidingsmanoeuvre. Maar ja, om 1uur was het dus eindelijk zover. Met heel veel bombarie werd hij op het podium geroepen. MAVADO!!! Wel, het publiek went crazy!!! Iedereen begon te gillen en te springen. Ok dit springen alleen door de heren uit het gezelschap. Want de dames hadden vaak hakken aan, en ja, springen gaat dan lastig. Enige nadeel was dan weer dat een aantal het nodig vonden op mijn tenen te springen. Zeer pijnlijk en veelal ook onnodig volgens mij. Maar goed, het publiek werd dus gek. Er waren dranghekken gezet dat het publiek niet helemaal bij dat podium kon komen. Dranghekken? Wat zijn dat? Die werden gewoon verplaatst waardoor iedereen alsnog vlak voor het podium stond. Ik ook natuurlijk. Want ja, ik ben natuurlijk haantje de voorste. Dat weten jullie allemaal van me! Toen had ik dorst, dus ik wilde drinken gaan kopen. Gewoon moest je een bonnenboekje van SRD 20 kopen, waarmee je dus 20 drankjes kan kopen. We waren met zijn 2en, hoe bedoel je 20 drankjes? Dus ik heb gewoon geld moeten uitgeven terwijl ik meer dan de helft niet heb gebruikt. Over boeverij gesproken. En ik had maar SRD 20 bij me, dus toen was ik helemaal blut.
Ok ik kende heel veel nummers niet. Maar ik ging natuurlijk voor de rest helemaal uit me dak. Mavado is gewoon de shit (toch Chavelli???). Zeker toen ‘Neva Believe Ya’ ten gehore werd gebracht. Het was alleen heel jammer dat hij geen enkel nummer afmaakte. Alles was half en dan ging hij door met een ander liedje. En om 2uur was het opeens afgelopen. De tune van ‘I’m So Special’ werd ingezet, hij zong, en BAF! Opeens was hij weg en was het afgelopen. Toen onstond er een beetje commotie en ik had niet direct door waarom. Iemand vond het blijkbaar nodig om een glas of iets dergelijks op het podium te gooien. Dus iedereen was snel weg. En tot overmaat van ramp was het ook nog gaan regenen. En dan hadden we allebei niet eens wat muntjes voor de man die zeg maar zichzelf tot parkeerwachter heeft gebombardeerd. Die zie je overal tijdens het uitgaan of evenementen. Ze staan de hele avond daar, letten een beetje op je auto en verwachten daar dus iets voor te krijgen. Ik vond het zo sneu. Ik wilde zo graag wat geven maar ik had gewoon echt helemaal geen geld meer bij me. En toen was die man boos. Logisch, maar ik kon het echt niet helpen. Bij dat concert van Beenie Man vorig jaar kon je tenminste met gewoon geld drinken kopen. Daar ging ik nu weer van uit, is niet mijn schuld dat het niet zo was.
Anyway, het was heel hele leuke avond. Mavado ook weer eens gezien! 18 december komt Bow Wow naar Suriname. Iedereen vraagt zich af wat hem eigenlijk bezielt om te komen. Maar goed, hij zal vast wel een reden hebben. Maar naar dat concert ga ik niet. Ik wacht op de volgende!
27 November 2009 - 12:10
Diteke: