I've got news! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu I've got news! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

I've got news!

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

15 Januari 2010 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal!

Om eerst antwoord te geven op Manfred’s reactie op mijn eerste post: ja ik drink nog steeds gemberbier! Het is best lekker!

Maar goed, even kort een stukje geschiedenis voor ik doorga in het heden.

De tentoonstelling StemWijzer is af! Het is afgelopen 12januari geopend met een docentenochtend. Omdat het thema politiek is wilde Laddy geen publiciteit maar het stil lanceren. Iedereen is onder de indruk van de tentoonstelling. Zal proberen van het weekend wat foto’s te plaatsen. De 4dagen voor de opening was het nog keihard werken met lange dagen maar goed, het resultaat mag er zijn!

Ok dan nu het heden. Momenteel ben ik bezig met Directoraat Cultuur en een dienstverband aldaar. Ik heb komende maandag een sollicitatiegesprek. Laddy heeft me al voorgedragen, maar dit is toch een formaliteit die nodig is. Maar er door de directeur van Directoraat Cultuur al een memo de deur uit gegaan dat ze het contract in orde moeten maken. Het gaat om een parttime dienstverband voor een half jaar. Parttime betekend in dit geval 8-1, wat mij de ruimte geeft om in de middag nog een baantje te zoeken. Het financiële deel is SRD660 in de maand. Wat ik van iedereen om mij heen hoor is dit echt lang niet slecht voor een parttime job. Dus ik ben zeer tevreden. Ik kan per 1 februari beginnen. Weet nog niet precies wat ik moet doen, maar ik hoop met de bosnegercollectie. Dit wilde ik allang doen, maar ik moest toen bezig met het Indiaans textiel. Wat was ik jaloers op Femke dat zij het wel mocht doen. Ik ga in ieder geval zeker in het bovendepot bezig, dat wil ik graag. Maar ja, er is nog genoeg te doen. Ben benieuwd hoeveel ik ga kunnen doen in die tijd. Dit betekend wel dat ik de komende tijd dus nog hier zal zijn. Jullie gaan mij dus nog even moeten missen!

Vandaag ben ik dan ook bezig geweest om wat zaken voor elkaar te krijgen in verband met het verlengen van mijn verblijfsvergunning. Een papier opgehaald bij Vreemdelingenzaken en een plakzegel. Natuurlijk hebben ze nooit die van 1,50 waardoor ik gedwongen werd eentje van 3,00 te kopen. Echt te flauw voor woorden. Daarna naar het ministerie van Arbeid, want als ik hier wil werken heb ik toch echt een werkvergunning nodig. Dus daarvoor het formulier en de brochure opgehaald. Volgende stop was Directoraat Cultuur, mijn toekomstige werkgever. Ik heb een werkgeversverklaring nodig (dat ik in mijn onderhoud kan voorzien), maar dat kunnen ze me niet geven want ik ben nog niet officieel in dienst. Maar ze gaan me een verklaring geven dat ik per 1feb in dienst ben, hopelijk accepteren ze dat ook. Volgens Laddy moet het sowieso wel gemakkelijker gaan want ik ben dan in dienst van de overheid. Moet nog een papiertje halen bij het CBB (burgelijke stand) en een kopie maken van een bladzijde in mijn paspoort (ik miste die blz nog). Morgen kan ik toch die aanvraag niet indienen, dus dat gaat maandag worden. Werkvergunning kan pas wanneer ik het contract heb getekend.

Die bureaucratie hier is vreselijk. Als je door de stad gaat dan zie je overal overheidsgebouwen. In plaats dat ze gewoon grote gebouwen zoeken om zoveel mogelijk afdelingen in te doen. Of afdelingen die toch al met elkaar te maken hebben bij elkaar. Maar dat is logisch, dus dat doen ze niet. Niet om vervelend te zijn hoor, ik denk dat ze gewoon willen dat je genoeg beweegt. Of het niet goed informeren van de burger waardoor je onnodig tijd verliest. Ik had gister op de website van het ministerie van Arbeid gekeken waar ik een werkvergunningformulier moest aanvragen. Daar stond Prins Hendrikstraat. Dus goed, ik daar naartoe. Eenmaal daar aangekomen kreeg ik te horen dat er blijkbaar foutieve informatie op de website staat, want het die afdeling is verhuisd naar de Wagenwegstraat. Ja, klaarblijkelijk klopt de website dus niet. Ben benieuwd hoelang het gaat duren voordat ze het gaan veranderen.

Anyway, alles is in progress, dus daarna is het gewoon afwachten.

Er zijn nu ook 2 stagiaires van de UvA in het museum. Ze gaan de vitrine met Indiaans aardewerk opnieuw inrichten en voorzien van tekst. Ze (John en Inte) zijn erg aardig. John blijft helaas maar 1 maand, maar Inte tot 8 april. Het gaat vast leuk worden! Zeker omdat er in februari ook nog een stagiaire van de Reinwardt komt. Het gaat nog druk worden! Druk maar gezellig!!

Ik ga per 1 februari ook beginnen met een cursus Spaans, Basico I. Zag vanmorgen in de krant een advertentie van de Venozelaanse Ambassade dat ze weer starten met deze gratis cursussen. Jawel, jullie lezen het goed! Gratis! En je krijgt het boek ook nog gratis. De cursus duurt 3maanden geloof ik, en bij het goed afleggen van het examen krijg je een certificaat. Deze kan dan mooi weer op mijn CV. En als het inderdaad 3maanden is, kan ik hierna doorgaan voor Basico II. Ik ga op dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 18.30. Mooie tijden en een mooi initiatief. Dankjewel Chavez!

Ik hou jullie op de hoogte wat betreft het werk. Tot snel!!

• 15 Januari 2010 - 09:15

Lies:

Ahhhhhhhhhh, dan ben je in de zomer terug:(
    Zul je net zien, dan ben ik ook weg;)

Ik verwacht nu wel dat ik dat gratis boek mag gaan inzien natuurlijk.

• 15 Januari 2010 - 10:36

Carina:

Wauw gefeliciteerd:D

• 15 Januari 2010 - 18:22

Mandy:

dat kan niet hoor, je zou 30 mei hier zijn snik snik :(

Maar ben wel blij voor je!!!

Dikke kus

• 18 Januari 2010 - 13:39