Wroko.. wroko.. wroko
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
10 Februari 2010 | Suriname, Paramaribo
Rachelle is inmiddels ook begonnen. Wist niet zo goed wat ik haar gister moest laten doen. Dus we hebben botten geteld en opgeborgen. En daarna heb ik haar registratiekaarten laten invoeren. Dus het systeem heeft ze ook onder de knie. Vandaag was Laddy er. Hij heeft ons een rondleiding gegeven door het depot. En met ons bedoel ik dan Inte, de moeder van Inte, Rachelle, Jenny en mijzelf. Ok ik ken de collectie natuurlijk al, maar het is altijd leuk om alle verhalen van Laddy te horen. Het is namelijk nooit hetzelfde. Dus we zijn de rest van de dag bezig geweest met uitleg en opdrachten.
Ik heb namelijk de opdracht gekregen om grofweg in kaart te brengen hoeveel bosneger objecten er zijn. Nu is dit in het grote depot geen probleem want alles is netjes in stellingen dus dat is een kwestie van tellen. Maar het textieldepot! Dat is een heel ander verhaal. Want het is 1 bende daarzo. Dus vind daar wat je nodig hebt. Goed dat is dus 1 ding. Verder het bij elkaar zoeken van objecten en voor zover mogelijk een nummer geven. Ben nu gestuit op een grote schenking dus die moeten allemaal nummers krijgen. Ben ik nog wel even zoet mee met dat uitzoeken.
En dan ook nog de apotheek op het Fort. Er is pas een nieuwe vitrine ingericht met flessen. Maar nu hebben we een lijst gevonden met objecten die in de apotheek zouden staan. Klopt waarschijnlijk geen hout van maar goed. Wij gaan dus de objecten schoonmaken en nummers opschrijven zodat duidelijk is welke objecten zich nu in de apotheek bevinden. Dus dat is nog een leuk klusje voor een paar dagen.
Verder ben ik afgelopen weekend naar Colakreek geweest. Heb Rachelle ook meegenomen. Ze vond het er erg leuk. Gelukkig was het weer goed. Alleen een paar keer licht regen maar dat was het. Onderweg nog tante Tirzah op de fiets gezien weer richting de stad. Altijd leuk. Het was leuk om na 6jaar weer op Colakreek te zijn. Alleen jammer dat die heerlijke saoto soep van het menu is gehaald. Dacht dat ik bijna niet kon gaan want ik voelde me vrijdag en zaterdag beroerd maar het is gelukkig snel weg getrokken.
Komend weekend staat een rondje Commewijne op het programma. Langs Fort Nieuw Amsterdam (voor de 3e keer), Marienburg en nog andere plantages. Als het goed is moeten we ook in de kathedraal kunnen dus daar moet ik een keertje voor gaan bellen. En ook om een afspraak te maken om in de Joodse synagoge te gaan.
Ben ook bezig om een eigen kamer te gaan huren in een studentenhuis. Nou ja, er zit geloof ik nu nog niemand in maar ik zou er dan met Rachelle in gaan. Het is 4 straten verder dan waar ik nu zit en van alle gemakken voorzien, zelfs internet! En het beste, een eigen badkamer. Alleen het is de grote vraag of het warm water heeft. Maar goed. Ik heb de contactgegevens van de eigenaar dus maar eens een belletje wagen om een bezichtiging af te dwingen. Heb al foto’s gezien via de website waar we de kamer hebben gevonden, en als het er uit ziet als op de foto ben ik echt verkocht! Wordt nog vervolgd dus.
Morgen ook gaan kennismaken met Daan hopelijk. Een stagiaire die Marianne, een vriendin van mijn tante, kent. Ook naar de RBTT bank om een rekening te openen. Hopelijk gaat dat morgen allemaal goed.
Die werkvergunning is nog een verhaal apart. De papieren zijn ingediend. Ik dacht dat een werkverklaring ondertekend door de directeur van Directoraat Cultuur genoeg was. Maar nu zijn ze aan het denken of het wel kan odat ik een parttime contract heb in plaats van een fulltime. Dus het is nog even afwachten tot ze me bellen. En nog iets langer wachten op die verlenging van mijn verblijfsvergunning…
Dus, tot snel!
10 Februari 2010 - 12:01
Diteke:
Wat een gedoe, die werkvergunning... -
10 Februari 2010 - 13:35
La10:
Neeee, het is vandaag weer gaan sneeuwen!!! Ben't zat!