Update!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
14 Februari 2010 | Suriname, Paramaribo
Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een rekening bij de RBTT bank. The Royal Bank of Trinidad and Tobago. Jawel!
Op het werk gaat alles zijn gangetje. Gewoon lekker bezig zijn. Op maandag, woensdag en vrijdag lekker met muziek erbij want dan komen zowel Jenny als Laddy niet dus is het kantoor het domein van Rachelle en ik.
Donderdag zijn we naar het huis gaan kijken waar Rachelle en ik dan een kamer willen huren. Het is huis is prachtig mooi! Goeie buurt, rustige straat. Eigenlijk alles wat je maar wilt hebben. Je kan een afspraak maken met de buurvrouw over voor je koken tegen vergoeding. Er is 1x in de week een schoonmaakster voor de gemeenschappelijke ruimten. Als je wil, en je geeft haar wat extra, doet ze ook jou kamer. Elke kamer heeft een eigen badkamertje. Het is echt prachtig. Volgende week hebben we weer een afspraak dat we kunnen bespreken hoe en wat.
Vandaag zijn Rachelle en ik de stad in geweest. We zijn uitgestapt bij ReadyTex. DE plaats voor het halen van souvenirs. Uiteindelijk niet meer dan een paar ansichtkaarten gekocht. Nou ja, ze heeft ook nog een monoolyspel van Suriname gekocht. Vervolgens even naar VACO. Ik zocht iets, en heb uiteindelijk de helft maar kunnen vinden, maar goed. Rachelle zag veel moois. Zal er tegen die tijd wel over waken dat ze iets moois krijgt als afscheidskado.
Vervolgens zijn we via de Keizerstraat (moskee en synagoge), Spanhoek, Kerkplein, Gravenstraat, Fort Zeelandia. Eenmaal in de Gravenstraat zijn we even gestopt bij het bisschopshuis om toch een beetje text en uitleg geven wat voor wreedadig personeel ze in dienst hebben. Mar we hebben voor komende vrijdag wel een kleine rondleiding geregeld in het museum. Het is eigenlijk dicht maar het kan voor ons toch wel. Zo lief. Vervolgens heeft Rachelle saoto zitten eten en ik teloh met pindasaus. Woensdag gaan we roti eten. Inte en haar moeder zijn dan in het binnenland, dus Rachelle is alleen. En eten is altijd lekker en leuk!
En onder voorbehoud is Commewijne weer op de kaart geezet voor komende zaterdag volgende week gaan we het rusti gaan doen met de dierentuin, synagoge van binnen bekijken. En daarna gaan we lekker zwemmen. De week daarna staat Lelydorp op het programma. Eerst tante Tilly even groeten en dan hopelijk ook naar de Vlindertuin. We hebben een lijst gehaald van vertrektijden en prijzen bij het Surinaams vervoersbedrijf. Het zijn bij lange na niet alle routes maar die naderen zijn niet aangesloten. Het is zo goedkoop dat we genoeg geld over houden dan om iets anders te doen. Een enkele reis naar Atjoni is hier 20srd. Vraag me af waarom ik dan 60 betaalde. Zeker voor bagage. Maar de prijzen schijnen gezakt te zijn sinds de weg is geasfalteerd, maar het moet niet overdreven worden. maar goed, het is juist leuk. Des te meer is er reden voor ons om wat dagtipjes te maken hier en daar. Nickerie staat ook op de planning. Maar eerst maar eens een slaapplaats vinden. Evenals mijn Curacao-reis. Moet nog bij het reisbureau langs. Toen we vandaag klaar waren met winkelen waren ze al dicht. Jammer. Maar goed, volgende week beter. Maar goed, nog genoeg te doen en zo weinig tijd!!
Tang boeng!
14 Februari 2010 - 19:33
Mama:
Als het naar Atjoni zo goedkoop is, dan kan je toch een keer naar Pikin Slee. -
14 Februari 2010 - 21:40
Diteke:
Ja, dat klinkt als een goed idee, Pikin Slee! Beetje contacten aanhouden enzo. ;)
Huisje klinkt ook goed trouwens. Een schoonmaakster die ook jouw kamer doet, dat is wel heel erg lui hoor. ;)