En weer een week voorbij! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu En weer een week voorbij! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

En weer een week voorbij!

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

14 Maart 2010 | Suriname, Paramaribo

Zo, weer tijd voor een berichtje van mij! Het is immers alweer een week geleden.

Goed, waar zal ik eens beginnen. Bij afgelopen maandag natuurlijk. Op het werk gebeurd eigenlijk weinig spannends. Ik kan hier wel uiteen gaan zetten hoeveel objecten ik vandaag heb genummerd maar ik vind dat maar saai dus ik zal jullie dat ook niet aandoen.

Dinsdag was het weer Laddy-dag op het depot. Niet erg veel gedaan maar vooral veel met hem gesproken over al die zaken die zijn blijven liggen. Vooral eigenlijk veel herkomstvragen, aangezien het depot ingericht moet worden op herkomst.

Dinsdag is Inte ook komen eten. We hadden vis met rijst en pitjil gemaakt. Was wel lekker ook al ben ik niet een echte visliefhebber.

Woensdag was ik ziek. Geen idee wat er was gebeurd maar ik was misselijk als de neten (nee volgens mij was het niet dat eten van gister). Dus ik heb me noodgedwongen ziek gemeld want ik was echt niet in staat om te gaan werken.

Donderdag voelde ik me weer kiplekker. Zo raar. Anyway, die dag was Fort-dag. Hebben in de apotheek gewerkt. Nou ja, ik heb van 9 tot 12 eigenlijk het halve Fort doorgerend omdat er vanalles gedaan moet worden, er gebeld werd en meer van dat soort zaken. Daarna had ik eigenlijk aandacht voor de apotheek. We hadden uiteindelijk iets bedacht voor de ongenummerde objecten. Laddy is er namelijk niet happig op om objecten zomaar een nieuw nummer toe te kennen. Er zijn nog teveel inventariskaarten waarop bijvoorbeeld alleen staat ‘apothekerspot’. Ja dus? Weet je hoeveel we daarvan hebben? Dus daarom hebben we bedacht om hiervan een O-serie te maken, dat staat voor Ongenummerd. En dan eventueel als we nog iets kunnen plaatsen dit nummer te veranderen. Dus nu ben ik aan de hand daarvan bezig om de ongenummerde objecten te beschrijven en dan later in het registratiesysteem te zetten. Enige probleem nu is dat de objecten ook op de 1 of andere manier gemerkt moeten worden. Want ja, hoe weet je anders dat dat nummer correspondeert met die kaart? Maar een label is lelijk en met lak nummeren is ook geen optie. Dus het is nog even nadenken hoe we dat gaan doen. Suggesties zijn welkom.

Laddy is in de tussentijd met Jenny bezig geweest in de flessen vitrine. Hopelijk komt het snel af!! Komende dinsdag hebben we op het depot met Hilde een bespreking. Ze wil namelijk een Surinaamse canon maken maar dan breder getrokken dan het museum (natuurlijk). Dus we moeten key-objecten zoeken en daar kan dan een ‘schatkist’ aan gehangen worden. Bijvoorbeeld, HET symbool van de afschaffing van de slavernij is hier het beeld van Kwakoe. Dus dat is dan een keyobject. Maar bijvoorbeeld een angisa over deze gebeurtenis kan in de schatkist. En zo verder. En zo kunnen ook het Nationaal Archief, het museum op Nieuw Amsterdam maar ook gebouwen hun steentje bijdragen. Wordt nog vervolgd dus.

Vrijdag ook op het werk lekker relaxed gedaan. Zaterdag was ik in de Congreshal. Robin moest namelijk weer vechten. Het zou van 10 tot 1 zijn. Nou dat werd dus 11 tot geen idee hoe laat. Robin heeft grandioos verloren (het heeft weinig zin er verder op in te gaan) dus daarna ben ik maar weg gegaan.

Trouwens, het fietsen gaat me prima af. Alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Maandag moesten we ook onze fietsen omruilen (we hadden met versnellingen want ze hadden niet de juiste fietsen). Dus Rachelle en ik hebben door het Surinaamse spits verkeer gefietst alsof het niks was. We zijn ook gewoonweg fantastisch!

• 14 Maart 2010 - 18:46

Mama:

Stickertje op de onderkant, uit het zicht natuurlijk???
    Je bent ook vergeten te vermelden dat je ook druk bent geweest met alles in de apotheek te fotograferen.

• 14 Maart 2010 - 19:14

Lies:

Nog nooit iets anders hebben gedaan dan fietsen??!!!

Herken je haast niet meer terug:)

• 15 Maart 2010 - 16:43

Diteke:

Hmmm, suggesties? Wij nummeren met watervaste inkt (wit of zwart). De depotbeheerder houdt niet van lak en zo is het in het verleden ook niet gedaan, vandaar die keuze. Voordeel is dat de nummers heel eenvoudig te verwijderen zijn.

Sticker kan ook, of een klein stukje papier en dan met Pritt vastzetten? Vooral op aardewerk kan dat laatste weinig kwaad, vooral als je het op de onderzijde doet. ;)

• 16 Maart 2010 - 13:47

Mama:

Zie je wel, je hebt er niet eens een 4 jarige studie voor nodig, gewoon logisch nadenken.

• 17 Maart 2010 - 09:29

Diteke:

Tja, ik kan er ook niets aan doen dat sommige oplossingen gewoon heel erg simpel kunnen zijn... ;)