Apotheek perikelen
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
20 Maart 2010 | Suriname, Paramaribo
Oh en onze huisgenoot uit Estland is vertrokken. Heel onverwacht ondanks dat we wisten dat ze terug moest naar Estland. Ze had een heleboel achtergelaten voor ons of de schoonmaakster. We hebben elk een mooie tas genomen (prima geschikt voor een trip) en de rest gelaten voor de schoonmaakster. Ook nog meer opgeruimd dus nu is het weer netjes. Wat een mens toch niet al kan verzamelen.
Dinsdag op het depot was eerst wel relaxed. Een beetje bespreken met Jenny wat betreft bepaalde zaken. Tegen een uurtje of 11 kwamen Hilde, Laddy en Natasja. In navolging van Nederland heeft Hilde namelijk besloten dat er ook een Surinaamse Canon moet komen. Jawel, 50 gebeurtenissen in de Surinaamse geschiedenis die belangrijk waren. We hebben die punten die ze al bedacht had besproken en hier en daar wat lopen schaven. Hebben ook besloten dat het wat breder getrokken moet worden. Dus niet alleen uitgaan van het museum. Maar ook gebouwen en andere objecten kunnen worden meegenomen. Erg spannend dus, zal zeker nog vervolgd worden.
Woensdag en donderdag waren eigenlijk een beetje boring. Heb een stelling uitgezocht zodat deze leeg was en Rachelle het kan gebruiken voor de Javanen. Ook is er iemand geweest om te kijken wat ze konden gebruiken als aankleding voor de film Sonny boy. Ik kan jullie niet vertellen waar het over gaat maar ik weet dat het een boek is.
Vrijdag was ik weer op het Fort. Ik ben in de ochtend bezig geweest in de apotheek met beschrijven en nummeren. Hebben toch besloten om met stickers te nummeren. Om in te gaan op de reacties van mijn vorige blog. Bij sommige objecten is een sticker geen optie want als het langere tijd (en dat gaat bij dit zeker gebeuren) erop zit krijg je het heel slecht eraf en zit je met resten op het object. Ik zie het met de objecten uit de Bidesia tentoonstelling van 3jaar geleden. Vandaar dat ik niet direct daarvoor wilde kiezen. En de lak-inkt-lak methode kan niet omdat het waarschijnlijk een tijdelijk nummer is. Het ZOU namelijk kunnen dat het object al een nummer heeft en dan zit je met een O-nummer op het object. Maar toen het museum in 1982 uit het Fort moest hebben de objecten ook stickers gekregen met een verhuisnummer. En die gaan er nog prima af. En de apothekerspotten zijn van glas of porselein, dus dat gaat er ook wel goed af.
Jenny kwam tegen het middag uur en samen hebben we een hele grote kast leeg geruimd en nog 2 kastdelen. In dit deel van het Fort zal namelijk een pandjeshuis worden nagebootst dus onze objecten moesten eruit. Ik ga er vanuit voor een mooi bedragje want Laddy doet dit vast niet zomaar. De opnames zijn zondag. Dus maandag mogen Jenny en ik alles er weer in zetten. En dan ga ik daarna verder met beschrijven en nummeren. Ik was prima bezig. Straks is er ook een goede inventarisatie op papier. Ok met veel tijdelijke nummers maar toch, is beter dan niks.
Ook heb ik donderdag mijn allereerste loonstrook gehad! Nu is het wachten tot het moment dat het op mijn rekening staat haha. Elke maand zetten ze namelijk op de loonstrook zo een tekst. Deze maand was het ‘karakter wordt niet tijdens een crisis getoond, dan wordt het gevormd’. Ben benieuwd naar die van volgende maand!
Zo, dit was een mooi verslagje van mijn werkleven deze week.
20 Maart 2010 - 16:44
La10:
Jeutje, ik zie dat het daar bij jou 30 graden is! Hmm...ik weet niet hoeveel graden het hier is, maar tis fris en grauw! Niks aan!
Het is leuk om tussen al mn schoolwerk door steeds weer even een berichtje van jou te lezen. Ik ben nu druk bezig met het schrijven van een paper. ik zal nu niet ingaan op de inhoud er van, maar ik kan je vertellen dat het zeer interessant is. Wellicht stuur ik je ook kopietje als het helemaal af is. Daarnaast komt het eerste tentamen van dit blok al steeds dichterbij, dus voorlopig moet ik nog eem hard doortrekken. Blegh!
Goed, ik ga nu ff lekker wat muziekjes luisteren en straks eten!!! Ha!
Groetjes!