Verkiezingen 2010
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
27 April 2010 | Suriname, Paramaribo
Die hele verkiezing hier is zo’n hype geworden. Het inschrijven voor de verkiezingen ging gepaard met veel muziek, wandelmarsen, en lawaai. En momenteel doen alle partijen alles wat ze kunnen om de kiezer ervan te overtuigen dat ze toch echt op hun moeten stemmen. Partijen komen langs de deuren om stemmen/leden te winnen. Wat dat betreft lijken ze op Nederlandse partijen, alleen dan zonder het lawaai.
Nu is er echter een hele rel gaande. Er zijn namelijk 3 partijen uitgesloten in een aantal kiesdistricten. Ze hebben namelijk verzuimd om hun kandidaatlijsten op tijd in te dienen. Als er in de wet staat ‘tussen 8 uur in de ochtend en 3 uur in de middag’, dan wil dat niet zeggen half 5 in de middag. A-Combinatie mag nu dus niet meedoen in de kiesdistricten Paramaribo, Sipaliwini, Para en Wanica. Ze waren te laat met indienen omdat Abop (onderdeel van A-Combinatie) er per se iemand op wilde hebben die de andere partijen er niet op wilden hebben. Dus daardoor zijn ze nu te laat en mogen ze niet meedoen in bepaalde kiesdistricten. Ze hadden President Venetiaan gevraagd om toch mee te mogen doen maar hij heeft zich niet bevoegd verklaard om hier een beslissing over te nemen.
Dus nu de gang naar de rechter. De uitspraak was dinsdag. Er waren nog 2 partijen die te laat waren en zij zijn uitgesloten. En ook A-Combinatie mag niet mee doen in Paramaribo. Het zal waarschijnlijk worden doorgevoerd in de kiesdistricten Para en Wanica aangezien ze ook hier de rechtsgang zouden verliezen.
Het gaat nog leuk worden 25 mei…. Enige wat we wel zeker weten is dat na 15 jaar Venetiaan (ok met tussendoor nog 3jaar Wijdenbosch) meneer Venetiaan niet meer terug zal keren als president. Sowieso, ze zitten in het Nieuw Front het de VHP dus die zullen nu wel de kans krijgen een president te leveren en dan een vice-president van de NPS mochten zij de verkiezingen winnen. Na 25mei weten we het!
Ben benieuwd of het in Nederland net zo spannend is!
28 April 2010 - 08:30
Diteke:
Ik gok van wel... Ben wel benieuwd wat Wilders doet. Hopelijk niet al te veel. :P -
28 April 2010 - 16:53
Lies:
Dat zieltjes winnen aan de deur kennen we hier ook wel:)
Ooit de christenunie caravan gezien?
Ik vind alles wel prima, zolang Harry Potter maar eens weggaat.
Maar jij mag toch niet stemmen daaro?