De eerste dagen!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
29 Oktober 2010 | Spanje, Denia
De volgende dag, dinsdag, was ik alweer vroeg op. Ik zou met opa boodschappen gaan doen. Gelukkig was hij ook vroeg op! We moesten wel, want tegen 11uur zou de man van het verhuisbedrijf komen. We zijn dus eerst stokbrood gaan halen in het centrum en vervolgens even snel een rondje LIDL. Eenmaal thuis belde die vent dat hij iets later zou komen. Nou ja prima, is niet alsof we ergens heen moeten. Inmiddels was ook de loodgieter gearriveerd, dus na wat sleutelen hier en daar hebben we nu weer centrale verwarming en warm water! Toen die man in de middag uiteindelijk kwam, hebben we heb snel rondgeleid zodat hij een redelijk idee heeft wat er mee moet. Hierna zijn we in opa en oma’s kamer begonnen met opruimen. We zijn daar bijna klaar! De advocaat heeft ook nog gebeld dus daar gaan we nog naartoe dat ze aan mijn grootouders precies kan uitleggen wat er nu nog precies gaat gebeuren en om een papiertje te overhandigen wat ze nog nodig heeft. Gelukkig, want na dat telefoontje werd mijn opa al helemaal paranoia omdat ze dus belde omdat ze een papiertje nodig had. Oma was moe van het opruimen en dus zouden we uit eten gaan. Dit keer hadden we gekozen voor Chinees. In de avond nog even mijn mamsie gebeld en daarna lekker gaan slapen. Wat is het leven toch vreselijk hé?
Op woensdag heb ik lekker uitgeslapen. Tja, nu kan het nog, want na deze ‘vakantie’ begin ik met werken dus dan is het over met de pret. Ik ben met opa naar downtown Denia geweest om brood te kopen en daarna ben ik met oma weer begonnen met opruimen. Hun kamer is nu helemaal klaar en we zijn met de eerste slaapkamer half klaar. Het meeste gedoe is nog al die papieren uitzoeken, dat kost een hoop tijd. Maar ik heb gedoe hoop dat we klaar zullen zijn voor mijn tante komt aanstaande dinsdag. ’s Avonds zijn we lekker thuis gebleven. We hadden het vlees wat gister van de Chinees over was mee naar huis genomen, wat groente en aardappelen erbij en klaar! ’s Avonds ben ik ook nog even naar Fred en Margareth, de buren, geweest. Ik ging hun kacheltje terug brengen en toen opeens was ik blijven kletsen haha. Was gezellig!
Donderdag was het belangrijkste van de dag dat we naar de advocaat moesten. Eerst kreeg mijn oma een tirade van mijn opa omdat ze volgens hem te langzaam was. Hij vergat hierbij dat hij zelf al om 9uur klaar stond terwijl wij pas om 11uur verwacht werden. Dus wij naar het plein waar haar kantoor gevestigd is. De nodige informatie gekregen en gegeven en we konden weer gaan. De rest van de middag hebben oma en ik opgeruimd. De woonkamer is nu gedaan. Nu zijn er dus 2 kamers gedaan en 1 kamer half. In de laatste slaapkamer gaat toch al het meeste mee dus als het goed is moeten we daar snel klaar zijn. Opa heeft vandaag bami gemaakt! Een paar weken terug hadden we bami die eigenlijk door mijn moeder gemaakt was en door mijn opa geroerd. Nu is het helemaal door hem gedaan! En ook lekkere zelfgemaakte tomatensoep gegeten. Dat zijn nog eens herinneringen!