De eerste week
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
27 September 2009 | Suriname, Paramaribo
Ja mensen! Zo snel weer een (kort) berichtje van mij. Ook al heb ik in de tussentijd niet echt veel spannends meegemaakt. De ouders van Stefan zijn donderdagochtend voor 2dagen vertrokken naar Berg en Dal, een super de luxe resort in het binnenland. Nou ja, het is nog een de Afobakaweg, dus echt heel erg binnenland is het nou ook weer niet. Die dag was wel relaxed. In de avond ben ik bij tante Rashida geweest. Was leuk om haar en Jeff weer te zien.
Vrijdag heb ik ook niet zo heel veel gedaan. In de avond zijn we naar de nicht van Stefan geweest. Ze is een tijdje terug bevallen van een dochtertje, maar het arme kind was opgenomen in het ziekenhuis met een virale infectie ofzo. Maar ze was nu weer thuis dus we gingen eventjes haar opzoeken. Mijn gunst wat een schattig kindje zeg! Ik zou bijna zelf kinderen willen (Mandy, ik zou niet zeggen dat ze schattiger is dan jouw kind, denk zelfde niveau..). Was wel gezellig. Die avond was ook de finale van GOT TALENT 2009. Is zeg maar een soort Idols/Op zoek naar Joseph/So You Think You Can Dance-achtig iets. Scholen konden een groep sturen die moesten zingen, dansen en toneelspelen. Uiteindelijk heeft NATIN (natuur technisch onderwijs) gewonnen van de AMS (Algemene Middelbare School). Ok ze waren beter maar toch. Ze zijn allebei flink verwend door de sponsoren Telesur en Staatsolie. De winnaars kregen elk een laptop, $6000 om te verdelen, een geheel verzorgde trip naar het binnenland en de school een bedrag van $10.000 om het gebouw op te knappen. De verliezende finalisten kregen elk een mobieltje. Is meer dan bij die 3 Nederlandse talentenjachten die ik net heb opgenoemd.
Op zaterdag was het nog steeds in relaxmode. In de ochtend gewoon lekker rustig aan gedaan en vervolgens naar Morgenstond gegaan. Toen ben ik met Stefan weer even naar de stad geweest. Hij moest even iets gaan regelen en ik heb even een bliksembezoek gebracht aan tante Alice en tante Melany. In de avond zou ik eigenlijk naar tante Tirzah gaan, maar de stroom was daar in de buurt uitgevallen, dus dat ging niet door. Dus het is maar een relaxavondje geworden.
En ik hoor jullie denken ‘ik dacht dat ze ging werken?’. Ik ben daarmee bezig. Steungroep Totomboti wil me graag in dienst nemen, maar moeten wachten op bericht van UTSN (subsidiegever) waarin officiële toestemming staat om mij te betalen vanuit hun subsidie. Dus dat is nog even afwachten. Maar dat is maar parttime, dus moet nog iets anders zoeken. Maar heb nu een weekje kunnen acclimatiseren, dus nu kunnen we ervoor gaan!
Brasa’s en bosi’s!
PS. Het is echt ontzettend warm hier. Nu weet ik ook wel dat het nooit goed is. Als het koud is klagen wij Nederlanders, als het warm is klagen wij Nederlanders. Maar dit is gewoon net een tandje teveel. En ze zeggen dat oktober nog erger gaat worden. Dus ik zet mezelf schrap!