Frederiksdorp!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
30 September 2009 | Suriname, Paramaribo
Even een update van de afgelopen daagjes. Zondagochtend ben ik met Roxanne en Cheryll (Stefan’s zussen) naar de kerk geweest. Was wel een mooie dienst. Zijn wel wat dingen gezegd waar waarheid in zat (op maatschappelijk vlak, dingen die echt gebeurd zijn). Daarna naar Stefans ouders om te eten. In de avond hebben we het gewoon lekker relaxed gedaan. Nog wat eten gehaald bij Naskip, boii I love it.
Maandag begon gewoon lekker relaxed. Heb in de ochtend even oom Roke en oom Marcel gebeld om te groeten. Stefan moest bij de ouders van een vriend van hem gaan helpen dus ik ben mee gegaan. Toen moest hij naar een sollicitatiegesprek. Dat kan ook alleen in Suriname. Dat ze je bellen van ‘je moet nu komen, je hebt nu een sollicitatiegesprek’. Ik ben mee gegaan maar niet naar binnen. Heb het geweten. Heb anderhalf uur in die bloedhitte in de auto gewacht. Daarna heb ik hem me thuis laten zetten. Had geen zin meer in wachten en kijken naar hem terwijl hij bezig is. Ik heb toen maar een paar wassen gedraaid want ja, ik moet ook schone kleren hebben. Hij is me toen komen halen om bij zijn ouders te gaan eten. Vandaag aten we bruine bonen. Zo tegen 8uur zijn Stefan en ik naar huis gegaan. Hij zou met Waddih op straat gaan en ik zou naar tante Tirzah gaan. Tegen 9uur was ik daar. Toen kwamen oom Amedeo en Cesar ook nog even langs. Dus nu heb ik praktisch iedereen gezien. Alleen oom Marcel, Valerie en tante Rogann nog. Om 12uur was ik thuis en ik kon direct door mijn bed in.
Dinsdag was de dag van de plantage Frederiksdorp. We moesten vroeg opstaan, maar uiteindelijk was het pas half 10 toen we vertrokken. We zijn over de Wijdenboschbrug gegaan, het district Commewijne in. Langs Palm Village naar Mariënburg. Bij Mariënburg werden we opgehaald door meneer Hagemeijer, de eigenaar van Frederiksdorp. We hebben daar even rondgelopen, heb een paar mooie foto’s gemaakt. Mevrouw Hagemeijer had voor ons roti gemaakt. Was best lekker. Tegen half 3 zijn we weer richting Paramaribo gegaan. Was leuk om weer terug te gaan. Ik was om 2004 voor het eerst (en laatst) geweest. Sjonge jonge, het is alweer 5jaar geleden dat ik voor het eerst in Suriname was. Ik blijf maar terugkomen haha.
Tot snel!
01 Oktober 2009 - 09:10
La10:
Weer leuk om te lezen, zeg! kBen nu op de uni om artikelen te zoeken en rustig te werken. Altijd eem lekker om tussen al dat serieuze gedoe door een verslagje van jou te lezen.:D -
03 Oktober 2009 - 06:49
Mandy:
Hey,
leuk om te lezen dat je het weer naar je zin hebt!
En zo te lezen heb je het nog druk ook haha! Niet uitgedroogd in die hitte terwijl je in de bloedhete auto moest wachten?
Liefs ons