8 december 2009
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
10 December 2009 | Suriname, Paramaribo
Maar ik moet dit jaar toch wel iets erover melden. Aangezien er dit jaar een gedenkplaat op Bastion Veere is geplaatst. Ik weet waarom juist dit jaar. Ik vraag me af waarom dat niet jaren eerder kon. Wat mij betreft had dat al veel eerder gekund. Ik heb het idee dat het komt omdat het proces nu in volle gang is. Of het is een daad met een politieke achtergrond. Op 25 mei 2010 zijn er immers verkiezingen. En het asfalteren van de weg vanaf Paranam naar Afo Baka is ook een politieke stunt.
Ik ben vandaag naar Fort Zeelandia geweest want ik wilde het toch wel even met mijn eigen ogen zien wat dat monument precies was. Ik heb de onthulling gister wel op tv gezien, maar ja. Ik moet zulke dingen toch even zelf zien. Ik vond het maar niks. Het is gewoon een plaats met tekst. En de tekst, tja ik kan me daar ook niet echt in vinden. Ok misschien ben ik dat, maar ik had liever gezien dat ze het gewoon algemeen hadden gehouden. Maar goed, ergens is het wel goed om een soort van gedenkplaats te hebben in Paramaribo. Want dat was er nog niet. Ok hier zitten in de muur wel kogelgaten, maar ja, geen bordje niks. En aangezien veel mensen niet weten wat er is gebeurd (de Nederlanders) of het een beetje willen vergeten (de Surinamers) is dat wel goed. Nou ja, zal er mijn hoofd maar niet over breken. Zolang we maar wel een beetje stil staan bij het gebeurde feit.
Anyway, ik heb ook wat nieuwe foto’s geplaatst op hyves. Het is eindelijk gelukt! Zijn er niet veel, maar een paar zijn leuk.
Warang brasa uit Suriname!