Kort weekje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu Kort weekje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

Kort weekje

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

02 April 2010 | Suriname, Paramaribo

Zo, het is weer eens tijd voor een kort woordje van mij. Probeer toch wel regelmatig hier wat te posten voor jullie. Zodat jullie goed op de hoogte blijven van wat ik hier uitspook en dat ik niet vergeet wat ik heb gedaan.

Deze week was een kort weekje. Maandag heb ik gewoon relaxed gewerkt op het depot. De rest van de registratiekaarten van de apothekerspotten ingevoerd en de inventarisatielijst van die kasten afgemaakt. Wat een rotwerk zeg. Het is leuk om eventjes te doen, maar niet de hele tijd, echt niet.

Dinsdag was een dagje op het Fort. Inte had vanalles klaargelegd om mee te nemen naar het fort. Dus dat heeft Jenny in de ochtend ingepakt, evenals een aantal ongenummerde stukken beschreven en genummerd. Toen ik kwam hebben Jenny en ik nog even besproken hoe we wat meer uniformiteit kunnen aanbrengen in het depot. Zoals, er zijn in het standplaatsen register staat er als afkorting voor planken zowel ‘p’ als ‘pl’. Dus welke kies je dan? Zo meer van die dingen. Wordt nog vervolgd.

Toen Laddy kwam ben ik met Inte en een aantal dozen naar Fort Zeelandia gegaan. Eenmaal daar hebben we die uitgepakt en in de vitrine gezet. Ze had ook al een heleboel uitgezocht wat weer terug moest naar het depot. Dus dat heb ik snel met Dihal naar het depot gebracht. Ik zou namelijk in de stad blijven. Het begint nu wel ergens op te lijken. Ik doe mijn best om Inte te helpen. Ze vertrekt volgende week donderdag namelijk al en ik hoop dat ze toch nog wat kan afmaken in die vitrine. Ik weet zelf hoe leuk dat is. Dus hopelijk lukt het ons.

Woensdag heb ik een schenking deels verwerkt (beschreven en genummerd) die van het Fort was gekomen. Die uit de Indiaanse vitrine. Ik heb in ieder geval de objecten gedaan die Inte weer terug wil hebben. Evenals een aantal die ze nog uit het depot had gehaald en die nog ongenummerd waren. Dus een dagje vol nummeren en beschrijven. Niet erg spannend dus.

Donderdag zou ik weer naar het Fort gaan. Dus in de ochtend heb ik de laatste dingen ingepakt. En toen wachtte ik op Laddy. En wachten, en wachten. Toen heb ik maar gebeld, hoorde ik dat hij me net wilde bellen dat hij niet meer kwam. Nee dat is lekker. Hij was vergeten dat er nog spullen naar het depot moesten. Dus hij had Dihal gestuurd om die spullen op te halen. Al met al waren we pas om 12uur op het fort. Dus daar nog even een uurtje hard gewerkt. Planken verplaatsen en Inte heeft haar dingen uitgezet. Het begint wel ergens op te lijken. Hopelijk lukt het zoveel mogelijk af te hebben. Dinsdag ga ik weer naar het fort om de planken te laten schoonmaken door Merle en dan maak ik de objecten schoon. Dan kan Inte al die spullen zetten zoals ze wil en dan kan ik de rest van de spullen inpakken dat weer naar het depot moet. Wel een drukte maar goed.

Jenny vertrekt zondag voor een paar weken voor familie redenen naar Nederland. Wel een tijdje zonder haar maar dat moet wel lukken denk ik. Heb nog genoeg om te doen.

Nu heb ik lekker een long weekend. Vandaag is Goede Vrijdag, een vrije dag, en straks Pasen. Heerlijk!