Dag 10 - Laatste dingetjes
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
19 Mei 2010 | Nederland, Amsterdam
Vandaag heb ik mijn to do list zo goed als afgemaakt. Voor 1 ding staat de afspraak voor later deze week, kom er zo op terug. Banda Abou heb ik tot nu toe alles gezien wat ik heb willen zien. De overige dingen die volgens Ito nog te zien waren zal ik bewaren voor de volgende keer. Anders heb ik dan niks te doen, is ook weer zowat.
In de ochtend ben ik eerst met Ito mee geweest. Dat duurde een beetje lang en omdat Thea het ook lustte hebben we toen een broodje gehaald bij Subway. Echt een lekker broodje met turkey enzo. En die chocolate cookies waren ook overheerlijk. Maar die Subway was wel nadat we een bezoekje hadden gebracht aan het Seaquarium. Erienne wil namelijk graag een dolphin encounter doen, maar ja, reserveren via internet moest met creditcard, en laat ik nou niemand kennen die het heeft. Dus ik heb gereserveerd op vrijdagochtend om 8uur. En daarna kan ik nog even in het park rondlopen.
Na deze lunch zijn we even naar de begraafplaats geweest waar mijn grootouders liggen. Was na 2004 nooit meer geweest en daarna is mijn oma overleden. Dus ik moest even gaan kijken. Vervolgens zijn we naar Kura Hulanda gegaan. Hier is een museum gevestigd met als onderwerp de geschiedenis van de wereld eigenlijk. Afrikaanse volkeren, slavernij, Egyptenaren, eigenlijk vanalles. Ik moet zeggen, het was wel mooi. Maar ja, de eigenaar is miljonair, kun je ook direct zien what money can buy. Maar op zich was het wel leuk om te zien. Als museoloog moet je overal gekeken hebben om een mening te kunnen staven.
Na Kura Hulanda zijn Ito en ik naar het Brionplein gegaan om een batidos te kopen. Dit is een soort slush van fruit. We hadden allebei de mix smaak. En het was HEERLIJK! En dat voor 4,50 gulden! Onder het genot van deze batidos zijn we naar Better Deals gegaan waar ik een externe harde schijf van 500gb heb gekocht. Mijn laptop is stuk zoals jullie wel weten en op deze manier heb ik toch alle gegevens eraf kunnen halen.
In de avond heb ik vooral rustig aan gedaan. Beetje bijkomen aangezien ik pijn in mijn hele lichaam heb van gisteren. Het lopen gaat moeilijk, laat staan traplopen. Hopelijk gaat het snel voorbij.
Morgen is weer een nieuwe dag!
Ayo!
20 Mei 2010 - 06:39
Manfred:
4gulden50, hoeveel is dat eigenlijk in euro's? -
20 Mei 2010 - 07:06
Lies:
spierpijn zakt naar beneden ;) Vooral leuk als je even gezeten hebt en dan weer omhoog moet komen:)
Zijn het trouwens dezelfde guldens als bij ons toen? -
20 Mei 2010 - 09:14
Natalie:
Superleuk om alles te lezen van je trip!! Fijn dat je geniet. Doe je iedereen de groetjes van mij?
Liefs xxx