De eerste zijn binnen!
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
22 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo
Dit weekend heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Zaterdag moest Chesron in de ochtend werken en daarna zijn we naar Kirpalani gegaan om te kijken voor een wasmachine. We hadden eentje uitgezocht en die zou 1799srd kosten. Zegt die vent opeens dat we het kregen voor 1550srd. Ze hadden een grote partij gehad dus het kon wat goedkoper. Nou, toen was ik helemaal blij! Scheelt toch een heleboel. Dus toen die man dat zei, ben ik direct ook gaan kijken naar een magnetron. We zouden eigenlijk dat pas later kopen, maar ik was dus uitgegaan van 1799srd, dus als we het goedkoper kregen dan kon het direct nu. En eigenlijk wilde Chesron die van 285srd (0,8CFT) nemen. Maar ik dacht, we besparen nu toch al het grootste gedeelte, dan wil ik direct die van 1CFT voor 310srd. Dus dat was echt harstikke mooi! We konden de magnetron direct meenemen maar de wasmachine moest aan de Keizerstraat gehaald worden. Zaterdagavond zijn we nog even naar restaurant Jiji’s geweest. Dat is van zijn nicht en haar vriend. En toevallig waren Sadé en Shariva ook daar. Dus dat was heel gezellig. Vervolgens ben ik heel braaf in de avond met mijn presentatie voor Brazilie bezig geweest. Ben nog lang niet klaar hoor, aangezien 15minuten kletsen een hele lange tijd is. Maar goed, het begin is er.
En nu is het zondag. De ochtend heb ik heeeeeeeeeeeerlijk slapend doorgebracht. Ik heb de rest om 8uur gehoord, en het volgende moment was het opeens 11uur. Toen ik opstond was het opeens half 1. Ik snap echt niet waarom…. De rest van de zondag heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Beetje aan die presentatie gewerkt. Is nog een stuk lastiger dan ik had gedacht. Op de 1 of andere manier is het lastiger in het Engels en ook om genoeg interessante dingen te vertellen zonder saai over te komen. Gelukkig heb ik nog tot 22 maart.
Omdat Chesron zijn vader het erover had dat zijn pick-up gekeurd moest worden, dacht ik ‘goh laat ik eens kijken hoever die van Chesron is’. Kom ik erachter dat die keuring al 2maanden verlopen is!! Dus die auto staat nu verplicht binnen tot we het kunnen brengen voor de keuring. Wel een domper, want ik had een familie rondje gepland wat nu dus niet kon doorgaan. ’s Avonds ben ik met Michelle naar the Zeeland Coffee Beanery in de Maretraite Mall geweest om bij te kletsen. Was erg gezellig. Ook de brassband die buiten zomaar een optreden weg gaf.
Maandag was het nogal een rommeltje. Chesron had ’s morgens tentamen en daarna is hij de wasmachine gaan halen die we vervolgens met zijn 2en uit die pick-up moesten tillen. Daarna is hij gaan werken. En toen belde zijn moeder of ik die auto naar de monteur kon brengen om de barst in het raam te laten stoppen. Nu hoor ik jullie denken ‘barst stoppen? Dan moet er toch een nieuw raam in?’. Ja in feite wel. Maar er is geen geld geloof ik. Dus dan lappen we het maar. Maar dit is al de 3e keer, dus dat is al bijna de helft van een nieuw raam. Maar goed, wie ben ik he? Maar als dit niet was gedaan zou die auto sowieso afgekeurd worden, maar omdat het gestopt is keuren ze het wel goed. Kan ook alleen maar hier in Suriname he. Dus hopelijk kan Chesron deze week nog vrij krijgen dat we die auto voor de keuring kunnen brengen. En we moeten nog een gasfornuis gaan kopen. Maar daarover meer als dat is gedaan.
Zoals jullie lezen, ik maak nog niet veel spannends mee. Maar hopelijk komt dat als ik naar Brazilie ga, in Brazilie ben en daarna! Nu veels te druk met dat huis dus dat heeft nu prioriteit boven andere zaken.
Voor nu: tan boeng!
PS. Anna: HAPPY BIRTHDAY!!!
22 Februari 2011 - 17:31
Anna:
Dankjewel :D
Oeh altijd leuk nieuwe spulletjes kopen haha :P maar wel altijd jammer van de rekening... wel handig zo'n pick up ;) gelukkig heeft mn pa een grote auto.. ook heel handig haha
succes met je presentatie!