April - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu April - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

April

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

22 April 2012 | Suriname, Paramaribo

Het lijkt wel alsof er steeds meer tijd tussen mijn blogs gaan zetten. Maar anders heb ik niet zoveel te vertellen, dus jullie moeten mij dat vergeven.

Waar was ik gebleven .. 28 maart. Chesron en ik hadden een afspraak met Renée omdat ze nog wat wilde vragen aan Chesron voor haar afstudeerproject. Ze doet onderzoek naar de eetgewoonten en de verschillende etnische groepen in Suriname. Erg interessant.

Dat weekend moest Karo ook weer naar de dierenarts. Hij moest gaan voor zijn eerste inenting en zijn tweede wormenkuur. Het arme beest was een dagje een beetje van slag maar er wel snel weer bovenop. Hopelijk blijft hij altijd zo makkelijk als het gaat om spuitjes krijgen.

Zaterdag 31 maart was ook de begrafenis van mevrouw Chin A Sen, de moeder van de ‘huis-juwelier’ Chin A Sen. En aangezien ik hem en zijn zus ken, ben ik maar naar de dienst geweest. Niet naar de ter aarde bestelling zelf, dat vond ik nou net iets te ver gaan. Die zondag zijn Chesron en ik naar de Bouw&Woonbeurs geweest. Niet dat we binnenkort gaan bouwen, maar informatie inslaan kan nooit kwaad. Wel altijd leuk om te zien, en om te weten wat je wel en niet in je huis zou willen.

De eerste week van april is er eigenlijk bijna niks gebeurd. Ik had wel een afspraak bij Cultuurstudies om daar de inventarisatie namens het Theater Instituut te doen.

Nou ja, eigenlijk is er wel wat noemenswaardig gebeurd. Ik heb toch besloten om naar Nederland te gaan voor mijn opa. Het gaat nog steeds achteruit, en als je niet gaat ga je spijt krijgen. Ik althans wel. Dus na wikken, wegen, vakantiedagen tellen en uiteraard geld tellen heb ik veel tijd besteed aan het vinden van een goedkoop ticket. En wie zoekt zal vinden, en ik heb gevonden! Nog steeds duur, maar voor de periode van het jaar toch goedkoop. Ben wel op tijd terug voor Chesron’s verjaardag, dat was toch wel een belangrijk punt voor me. Je wordt immers maar één keer 25. Maarre, mijn grootouders weten het nog niet, het is een suprise. Dus mondje dicht!

Toen was het Pasen. Heb niks gedaan .. heerlijk uitgerust en gewerkt aan mijn to do list, maar dan op een trager tempo. Die maandag ben ik wel lekker bij ZIN gaan zwemmen met Sanne. Wel een heleboel blanke mensen zeg. Ik waande me in Nederland, zo erg was het. Maar het was wel heerlijk relaxend.

Die dinsdag ben ik even bij Telesur geweest. Ik heb namelijk TROI, dat ik online mijn telefoonrekening kan bekijken. En daar had ik gezien dat er van mijn nummer naar 3x hetzelfde nummer was gebeld op een tijdstip dat Chesron niet thuis is en ik druk bezig. Na navraag bij Chesron (je weet maar nooit) bleek dat het een Telesur nummer was. Hoe dan? Dus ik ben gaan vragen of ze het van mijn rekening kunnen halen, maar dat kan dus niet. Pas als het vaker voorkomt, gaan ze het onderzoeken. Nee daar heb ik wat aan. Erg eerlijk zijn ze er dus niet.

Ook heb ik bij Parsasco mijn autoverzekering opgezegd. Ik had in het foldertje wat ik had gekregen gelezen dat je dit 3maanden voordat de verzekering zou verstrijken moest doen. Dus dat heb ik netjes gedaan, krijg ik te horen dat dit gewoon wanneer het bijna verlopen is kan doen. Nee heel fijn .. waarom zeg je dat nu pas? Dus die jongen zei al ‘nee de folder klopt niet’. Waarom kreeg ik hem dan? Uiteindelijk, 15minuten en 3 medewerkers later kwam men tot de conclusie dat ze het gewoon bij opmerkingen konden zetten. Sjonge jonge, wat duurde nou zo lang? Komen ze me ook nog vragen waarom ik het opzeg. Nou uhm, dat kan 2 redenen hebben. A: omdat ik het project dat ze aanbieden niet meer nodig heb of B: omdat het ergens anders goedkoper is. In mijn geval is het B.

Die vrijdagavond, vrijdag de 13e, kwamen Sanne, Dida, Jolijn en Brayen op bezoek. We hadden het plan opgevat om te gaan barbecueënen. En aangezien zij met huisgenoten wonen, en wij niet .. zou dit bij ons zijn. Enige vervelende voor hun is dat zij op Noord wonen, en wij niet. Maar ja, het was uiteindelijk erg gezellig. Sanne had een blaasontsteking dus dat was heel vervelend voor haar. Zij zijn dan ook vroeg naar huis gegaan. Jolijn en Brayen gingen uiteindelijk pas om kwart voor 2 weg. Jullie kunnen dus nagaan hoe gezellig het was.

Dinsdag 17 april hadden we een vergadering op het depot over de voortgang van mijn project. Katia was met een ander meisje uit Cayenne gekomen. Er is het één en ander besproken. Laddy en ik gaan 10 juni naar Cayenne waarbij hij op de 13e al terug gaat, en ik op de 16e. Hij kan niet zo lang wegblijven, en daar had Katia gelukkig alle begrip voor. Maar ik heb er zin in! We gaan de deadline niet redden om alles af te hebben, maar voor het feit dat er eigenlijk maar één persoon actief aan het project werkt, is het echt niet slecht. Ik ga de registratie wel af hebben en het fotograferen niet. maar dat zouden we later nog bij kunnen voegen. Dus dat is allemaal prima.

Woensdag 18 april was Yizhar jarig, alweer 9 jaar. De tijd vliegt! En ik ken hem echt al sinds hij een jaar is. Ik ben ’s avonds natuurlijk op verjaardagsvisite geweest. Erg gezellige avond!

En op donderdag verveelden Sanne, Jolijn en ik ons, en dus zijn we lekker wat gaan drinken en kletsen bij Zanzibar. We hebben er tot 10uur ofzo gezeten. Niet te lang maar lang genoeg.

Op vrijdag was de familie Hynes te gast aan de Commewijnestraat. De barbecue stond nog hier dus we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt. Gelukkig hoefden wij niet voor vlees te zorgen. Zijn moeder had pingovlees. Op zich wel lekker, maar taai. Behoeft voor mij geen herhaling. Maar het was wel een hele gezellige avond.

Vandaag mocht Karo weer naar de dierenarts voor zijn 2e inenting en 3e wormenkuur. Hij houdt wel van de auto, maar niet als hij alleen in de bak moet. Hij probeert steeds via de stoelen naar voren te kruipen. Hij is nog net te klein om dat voor elkaar te krijgen, maar het zal niet lang meer duren. Ik heb op facebook ook een album voor hem aangemaakt zodat ik daar de foto’s kan posten dat men zijn groei kan zien. Hij is in 3weken tijd 4 kilo aangekomen!! Chesron zegt dat hij mager is, ik betwist dat. Maar ja, hij groeit in ieder geval als kool.

Goed, dit is het voor nu. Ik ga lekker mijn bedje induiken terwijl in Nederland sommige mensen al bijna opstaan. Maar is niet erg! Het is weekend!!

• 22 April 2012 - 12:07

Mama:

wat is ZIN??

En heb je de dierenarrts neit gevraagd wat het gewicht moet zijn voor een hond van 10-11 weken??