De eerste weken van 2012 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu De eerste weken van 2012 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

De eerste weken van 2012

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

13 Januari 2012 | Suriname, Paramaribo

Jeetje, 2012 is alweer een tijdje aan de gang en ik heb jullie verwaarloosd. Shame on me. Ik ben gebleven bij het eind van 2011, dus dan zal ik daar weer beginnen.

Zaterdag 31december wilde ik eigenlijk naar de stad gaan. Maar die idioten daar op OASE zijn zo lang doorgegaan dat ik van pure uitputting pas om 4uur in de slaap ben gevallen. Ik heb om half 3 in de ochtend staan strijken, want ik kon toch niet slapen. Dus van naar de stad gaan is weinig gekomen. Het begon als klapper op de vuurpijl ook nog even te hozen, dus ergens vond ik het nou ook weer niet zo heel erg.

Ik heb het schoonmaken afgemaakt en de laatste dingen gewassen. Zo gaan we schoon het nieuwe jaar in. Daarna zijn we naar Chesrons ouders gegaan om het jaar op te sluiten Hynes-style en om te eten. Tegen half 10 zijn we naar huis gegaan en heeft Chesron nog even snel die tv opgehangen. De beugel hing al wel, maar moest nog iets beter aangedraaid worden en dat ging niet met onze gereedschappen. Dus hij moest even wat lenen van zijn vader. Anyway, nu hangt het en kunnen we in stijl tv kijken! Ik heb toen kleine appelbeignets gebakken en in een bakje gedaan. En toen was het zover .. 10 voor 12! We zijn naar buiten gegaan en hebben onze kleine pagara vastgemaakt aan het hek. Om exact 12uur hebben we die pagara aangestoken. We hebben toen snel onze fles bubbels en appelbeignets genomen en zijn toen naar Elisabeths Hof gereden. Hier wonen de rijke mensen in Paramaribo. Hier hebben we de auto op een rotonde geparkeerd en hebben we staan kijken hoe deze mensen vuurwerk afstaken. Heerlijk om ernaar te kijken zonder dat je het in je portemonee voelt.

En toen was het alweer de eerste dag van het nieuwe jaar. En natuurlijk was dit ook Robin’s 20ste verjaardag alweer. We hebben natuurlijk eerst lekker uitgeslapen en zijn pas in de middag richting
Geyersvlijt gegaan. Er zou eigenlijk geen feestje zijn, maar uiteindelijk waren er toch nog wel wat mensen gekomen.

Maandag 2 januari was weer een gewone werkdag. Blijkbaar alleen voor mij, want de rest is niet komen opdagen. Mina sliep nog en haar broer wilde haar niet wekken, ook zo vreemd. Nou ja, ze moeten een verlofdag nemen anders is het korting op het salaris.

De rest van vorige week en deze week was het rustig. Ik heb relaxed gewerkt, zowel op het depot als op Fort Zeelandia. Alleen het enige vervelende is dat het registratieprogramma niet meer open wil gaan. Dus ik beschrijf lekker door, maar die stapel in te voeren kaarten groeit op deze manier alleen maar. Ook niet ideaal dus. Ik wacht rustig op het computerbedrijf die ons hele systeem gaat doorlichten en hopelijk dit probleem kan oplossen.

Deze week ben ik vooral op het Fort geweest en alleen maar bezig geweest met de canon. Immers, het registratieprogramma doet het nog steeds niet! En omdat besloten is dat de tentoonstelling de week van 21 februari open moet. Ik heb samen met Joanne alle houten spullen een laagje meubelolie gegeven. Eigenlijk druist dat een beetje tegen mijn natuur in omdat het de authenticiteit geen goed doet .. maar aan de andere kant zien ze er nu wel weer pico bello uit. Ieder voordeel hep zijn nadeel zou Johan Cruijff zeggen. Huis 9 krijgt nu ook een grondige schoonmaakbeurt met chloorzeep, dus dat ziet er nu ook weer netjes uit. De muren krijgen toch nog een laagje verf omdat dit ook gescheurd was en je dit toch als eerste zou zien. Dus het moet wel een beetje netjes zijn.

Vandaag heb ik met Joanne onze foto’s op Flickr doorgelopen. En hier hebben we dan ook al een aardig rijtje uit kunnen halen wat in de collage gebruikt zal worden. Machteld arriveert komende nacht ook weer voor 4weken in Suriname. Waarbij ze ons 9dagen zal komen assisteren. Dus dat komt goed van pas en altijd leuk om haar weer te zien!

Goed, ik zal het nu hierbij houden. Jullie zijn weer op de hoogte. Tot snel!

• 13 Januari 2012 - 10:24

Mama:

Is dat de stagiere met die leuke sandalen??
    En hoe waren de appelbeignets?? Daar had je niets van gezegd. Ook niet over de pepernoten.Beetje jammer weer