Maart 2012
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
18 Maart 2012 | Suriname, Paramaribo
Aangezien ik anders veels te veel moet schrijven, geef ik nu even een update.
Op maandag 5 maart ben ik ’s middags naar Chequita in het Bisdom Museum geweest. Ik weet niet of ik het al eerder geschreven had, maar zij is bezig met het registreren van hun objecten. Dus zij is nu begonnen met het depot op de Kanselarij, dan de Kathedraal en daarna elke kerk in het hele land. Betaald het land doorreizen .. heerlijk. Lijkt me fantastisch.
De rest van de week was een beetje relaxed. Behalve donderdag 8 maart. Deze dag was namelijk Holi Phagwa. Nogmaals, het is een Hindostaanse feest waarin de overwinning van het goede op het kwade centraal staat. Ik heb het verder niet gevierd, omdat ik te druk was met allerlei dingetjes in en om het huis. Het is namelijk een nationale feestdag .. dus eindelijk een dagje vrij! De dag van de Revolutie viel op een zaterdag, dus daar hadden wij werkende mensen niks aan.
Die dag ben ik wel naar het politiebureau geweest om mijn bewijs van aangifte op te halen. Ik was de dag ervoor gebeld dat het klaar was, dus ik vroeg of ik de volgende dag kon komen en dat was geen probleem. De dame in kwestie zou het klaar leggen. Dus toen ik donderdag ging, dacht ik ‘even halen en snel wegwezen’. Ik had moeten weten dat iets ‘snel even doen’ niet kan hier in Suriname. Er lag namelijk niks. Meneer de agent zegt me doodleuk dat ik de volgende dag maar moet bellen en vragen of het klaar is. Mijn betoog dat het al klaar was en klaar zou liggen ten spijt. Want dat papiertje voor me brengen de volgende dag zouden ze niet doen, dat heb ik nog wel even kunnen vragen. Maar ze verwachten wel dat ik altijd vervoer heb. De administratie is ook maar tot 3uur open, dus ik zou never nooit kunnen gaan, want dan is Chesron nog niet terug. Maar voor mijn geluk, kwam inspecteur Hoepel net aan. Wie even goed in zijn/haar geheugen graaft, kan zich deze naam nog herinneren van de diefstal van mijn fiets. Maar goed, uiteindelijk heeft hij voor me gezocht en heeft hij mijn bewijs van aangifte in de map met aangiftes gevonden. Waar het helemaal niet in zou moeten zitten. Maar eind goed al goed!
Die zaterdagochtend zijn Cherson en ik naar de bank bij ons in de buurt gelopen. Er zou namelijk een informatieochtend zijn over hypotheken. En aangezien de bedoeling is dat we ook ons eigen huis willen gaan bouwen over enkele jaren, kan het nooit kwaad om alvast informatie in te winnen over hypotheken. Daarna ben ik naar een kennis van mijn vader geweest die nu met vakantie in Suriname is en die iets voor me meegebracht had. Jawel, hij heeft het meegenomen uit Nederland en meegebracht voor mij. Opa zal trots op me zijn, het is blijven hangen.
Ik was vorige week vrijdag gebeld door Directoraat Cultuur dat mijn nieuwe contract klaar lag, wanneer ik zou komen tekenen. Dus ik ben dinsdag geweest aangezien ik toch naar het Fort moest. Ik zat in spanning, want ik verwachte loonsverhoging, maar de vraag is natuurlijk hoe hoog. Uiteindelijk ben ik wel teleurgesteld weg gegaan, want het was niet wat ik verwacht had. Wel een jaarcontract, dus dat is mooi. Maar ik heb maar 60srd opslag gekregen. En dan heb ik een paar weken geleden mijn diploma’s moeten inleveren. Dus mijn Hbo diploma en certificaten zijn 60srd waard. Wel fijn om te weten. Volgens mij heeft die hele studie me een eurotje of 10.000 gekost, en dan krijg je er omgerekend nog geen 15euro voor terug op je loonstrook. Toch altijd wel heel fijn. Maar ja, iets is beter dan niets.
Die dinsdag 13 maart was Chesrons vader jarig. Dus we zijn daar gaan eten. Het was geen verjaardag als normaal, want zijn vader was gewoon aan het werk. Dus ja, gezellig was anders.
Donderdag 15 maart had ik een afspraak met Wilgo Baarn van het NAKS voor het project van het TIN. Hij gaat nu pas dingen zoeken. Wel een beetje jammer want ik had het duidelijk uitgelegd toen ik belde. Maar ja, laten we het maar op drukte houden met een vleugje Surinaams erdoor.
De volgende dag had ik een afspraak met Maikel Austen van ArtLab, een theaterschool. Dit was een heel leuk gesprek en heb ik daadwerkelijk de lijst kunnen invullen. Na het interview met Maikel ben ik direct doorgereden om Chesron op te halen zodat hij me bij Ilonka kon droppen. Ik heb daar toen 5uurtjes opgepast. Jaedon begint steeds leuker te worden.
Inmiddels had ik ook de beruchte griep opgepikt. Het is toch nog steeds liever een gast die ik buitensluit. De nacht van vrijdag op zaterdag was een beetje mijn piek-nacht. Ik was zo ver heen dat ik niet eens mijn telefoon die naast mijn hoofd lag heb horen afgaan om kwart voor 3. En nee, het was niet Chesron die zo asociaal laat belde, maar PPS. Het alarm was namelijk gegaan, maar er was niks.
Zaterdagochtend tot zaterdagmiddag heb ik bij Ilonka weer opgepast. Lekker centjes verdienen. Ze vroeg me ook of ik interesse had om bij haar stichting te komen werken. Nou dat heb ik natuurlijk wel! Ik moet dan meer coördinerend werk doen. Maar ik ga alle details nog met haar bespreken. Ik heb immers toch maar een halve baan. Dus dan kan ik best wat erbij doen lijkt me zo.
Goed, dat waren de afgelopen 2weken in vogelvlucht. Volgende week moeten we bezig met de vitrines van de nieuwe expo die over 2weken al open moet! Gaan we wel redden!
Ayo!
19 Maart 2012 - 17:48
La10:
Tante Erienne,
Jaylee is alweer uit haar Suriname-shirtje gegroeid :o We hebben dus laatst net op tijd een kiekje geschoten haha.