Nederland week 1
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
23 Mei 2012 | Nederland, Leusden
Mijn maandag was op zich nogal saai. Ik ben eigenlijk de hele dag bij mijn opa en oma geweest. Ja natuurlijk, daar ben ik voor gekomen .. maar er valt dan ook vrij weinig te vertellen. Lekker bijkletsen enzo, maar niet echt iets noemenswaardig.
Vandaag ben ik gezellig met mama wezen shoppen in zowel Leusden als Woudenberg. Heb genoeg leuke shirtjes, broeken en jurkjes gekocht. Ik moet als ik thuis ben mijn kast maar eens flink uitzoeken want het paste er nu al amper in .. laat staan als ik straks terug ben! ’s Avonds lekker bij opa en oma geweest.
Op woensdagochtend ben ik, hoe verrassend, bij mijn opa en oma geweest. Vanuit hier ben ik naar Esther gelopen waarna we richting café de Buurman vertrokken in de Hamershof. Hier zouden we Henriette ontmoeten en hebben we lekker geluncht. Lekker een omelet ham/kaas met bruin brood! Erna ben ik met mama nog even bij een broekenwinkel geweest waar ze actie hadden. En actie laat Erienne niet aan zich voorbij gaan. Eenmaal weer terug bij mijn grootouders heb ik daar lekker asperges met ze gegeten. Dát was lang geleden zeg. Zolang dat ik me niet eens meer kan herinneren wanneer! ’s Avonds kwam mijn moeder ook nog en kon opa eindelijk naar bed.
Donderdag was het natuurlijk Hemevaartsdag. Niet dat wij dit vieren, maar het is wel aangenaam om een vrije dag te hebben. Ik ben in de ochtenduren bij opa en oma geweest, en toen opa op bed lag ben ik met Marlies even snel naar de IKEA gegaan. Ik wilde namelijk nog een nieuw kussen. In de avond kwam Saskia mij halen en zijn we naar Leonie gegaan zodat ik haar crib kon zien. Niki kwam hier ook naartoe, dus het was een beetje een Super de Boer reunie maar dan in het klein. Erg gezellig!
Vrijdag was shopdag! Voor mijn doen moest ik ontzettend vroeg opstaan, want de bedoeling was om kwart voor 8 de bus te hebben. Dit lukte allemaal, tot station Gouda. Hier moesten we de bus nemen naar Rotterdam Alexander. Het was weliswaar vertraging, maar uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aangekomen. Marlies en ik zette direct koers richting de Primark, want daar kwamen we uiteindelijk voor. Ik heb wat leuke dingen uitgekozen, en toen in die lange rij voor de paskamers. Veel mensen pasten gewoon in de winkel, maar dit leek mij niks. De rij ging uiteindelijk toch nog snel, waarna het volgende obstakel kwam. Marlies mocht niet buiten de paskamer wachten! Ik voelde er niks voor om helemaal naar buiten te komen om die kleren te showen en haar mening te horen. Maar ja, we leven niet voor niets in de 21ste eeuw! Ik maakte dus een foto met mijn telefoon om deze vervolgens via what’s app naar Marlies te sturen. Dát is nu volledig gebruik maken van je abonnement. We zijn vervolgens wat gaan eten bij La Place en ook nog even bij de Hunkemöller gestopt. Gelukkig was het toen al tijd om weer richting huis te gaan, want anders zou mijn saldo nog meer droppen. Dezelfde route werd terug gevolgd richting Leusden waarna ik weer genoten heb van een etentje bij mijn grootouders.
Zaterdag heb ik weer bijna de hele dag gespendeerd bij mijn grootouders. Ik ben lekker met ze naar buiten geweest en hebben lekker koffie en een ice teatje gedronken op het terras van Grand Café Antares. Het was zulk lekker weer dat het heerlijk vertoeven was. het was zo nu en dan zelfs heet! Toch fijn dat genieten op zulke schaal nog bestaat. Want het begin van de week was het weer om te huilen. Maar als het goed is, volgens de weerberichten, zou het weer nu alleen maar beter moeten worden.
Op zondag weer redelijk vroeg opgestaan. Ik ben met mama lunch gaan brengen bij mijn grootouders, stokbrood met ei. Lekker hoor! Daarna naar huis, zelf eten, en later weer richting mijn grootouders met mijn moeder. We zijn toen even met ze naar de Dirk van de Broek geweest en hebben daarna heerlijk op het balkonnetje gezeten. Tegen het eind van de middag kwamen papa en Derryl met het gehaalde Chinese eten. Heerlijk!
Zo, dat was alweer mijn eerste week in Nederland. Het voelt niet als pas een week maar het is toch wel weer thuiskomen. Al mis ik mijn eigen thuis natuurlijk wel!