Curacao! - Reisverslag uit Willemstad, Nederland van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu Curacao! - Reisverslag uit Willemstad, Nederland van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

Curacao!

Blijf op de hoogte en volg Erienne

03 September 2012 | Nederland, Willemstad

Zo, nu pas heb ik tijd om mijn weblog te updaten. Zoals jullie zien, deze keer vanaf Curacao! Jawel!

Alles begon eigenlijk donderdagavond. We waren nog naar het feestje van Chemara geweest die haar 5e verjaardag vierde. Daarna nog de laatste dingen in de koffer en opruimen en toen nog een tukkie van 2 uurtjes gedaan. Natuurlijk veels te kort, en toen op weg naar Zanderij. We waren er natuurlijk lekker snel, want op deze tijd is er weinig verkeer op de weg.

Eenmaal op Zanderij aangekomen moesten we natuurlijk inchecken. Chesron was al helemaal hyper. Uiteindelijk hebben we nog heel even met Robin staan kletsen en zijn toen door de douane gegaan. Volgens mij werd Chesron hierdoor nog meer hyper. Dit verdween als sneeuw voor de zon toen hij eenmaal door de controles mocht. Maar ja, dat hoort erbij. Vervolgens nog 1,5uur wachten voor onze vlucht zou vertrekken. We waren uiteindelijk iets te laat vertrokken. Chesron zat bij het raam (geloof me, daar is echt een strijd aan vooraf gegaan haha) en kon dus goed zien hoe de start eraan toe gaat. Volgens mij vond hij het leuk. De vlucht op zich was weinig spannend. Heb nog wat proberen te slapen, maar helaas was deze poging jammerlijk mislukt. Uiteindelijk waren we prima op tijd op Hato. De immigratie ging ook snel en bij de koffers hoefden we ook niet lang te wachten. Eenmaal buiten stond Ito al op ons te wachten. Het was net alsof ik hem vorige week nog heb gezien. En dat zal ook echt nooit anders worden.

Vanaf het vliegveld zijn we eerst een beetje gaan rijden en toen naar zijn huis gegaan. Na een tijdje hebben we Thea van het werk gehaald en ergens afgezet. Met Ito zijn we toen gaan eten bij Rio, één of ander sportbar waar ze ook eten serveren. Daarna moest Ito nog het één en ander gaan doen voor het werk, dus wij hebben die tijd genomen om even een tukkie te doen. We waren zo knock-out dat we hem niet eens hebben horen terug komen.

We hebben toen nog even een pastechi gekocht om onze maag rustig te houden en toen heeft Ito ons afgezet bij het World Trade Centre. Nee niet die in NY, maar gewoon hier op Curacao. Het was tijd voor het North Sea Jazz Festival! We hebben de hele avond genoten van Santana, Caro Emerald en nog meer artiesten. Het was fantastisch!

De volgende dag waren Chesron en ik redelijk vroeg wakker. Thea kwam niet lang daarna en toen kwam Ito ons allemaal ophalen. Thea moest naar EHBO cursus en wij hebben toen bij een panaderia lekkers gekocht (pan dushi enzo). Sjonge jonge, nog lekkerder dan Fernandes! We zijn toen bij tante Yvette en oom Jorge gegaan. Mijn twee kleine prinsesjes waren ook daar! Jeetje wat zijn Tamar en Talitha groot geworden! Tamar is al een hele dame! Heb ze echt gemist.

Na dit familiebezoek Thea weer opgehaald en heeft Ito ons bij Jan Thiel Beach gezet. Hier heeft Chesron zijn eerste stapjes in de zee gezet. Hij vond het geweldig! Heb dit natuurlijk op foto staan. En Chesron zou Chesron niet zijn als hij die man die continue op zijn jetski voorbij kwam niet zou vragen om hij een ritje achterop mocht. En dat mocht. Mazzelaar.

We waren op tijd weer terug om ons snel klaar te maken om weer richting het World Trade Centre te gaan voor de tweede dag van het North Sea Jazz Festival. En Alicia Keys was de headliner vandaag. Ze heeft ruim anderhalf uur non-stop opgetreden. En het was GE-WEL-DIG! Ik heb geen enkel ander woord ervoor.

Zondag waren we ook redelijk op tijd op. We hebben toen ontbijt gehaald en zijn toen richting Westpunt gegaan. Eerst zijn we bij Boka Ascencion gegaan. Wat een mooie plek is dit ook zeg. Prachtig! Genoeg foto’s gemaakt. En ook genoeg gefotografeerd. Ito heeft een paar prachtige foto’s van Chesron en ik gemaakt.

Hierna zijn we door gegaan richting Westpunt. Nog een stop gemaakt op Barber om een batidos te kopen. Eindelijk na 2jaar weer! En toen door naar Shete Boka. Hier hebben we Boka Kalki en Boka Pistol bezocht. Het blijft mooi dat natuurschouwspel.

De late lunch/vroeg diner hebben we gehad bij Jaanchi’s op Westpunt. Het duurde lang voordat we te horen kregen wat het menu was en voordat we ons eten hadden maar het was wel heerlijk. Ik had zeebaars met rijst en aardappel. Heerlijk!

En om de dag af te sluiten hebben we lekker gezwommen op Playa Forti tot de zon onder was. Heerlijk. Ik heb van Chesron geleerd om een steen te werpen dat het stuitert over het water. Kan het nog niet heel ver, maar oefening baart kunst.

De rest van de avond hebben we lekker al kletsend doorgebracht. Helaas voor ons moesten we de volgende dag vroeg op. Maar ja, wij hebben vakantie!

Tot de volgende keer!

• 03 September 2012 - 18:07

Mama:

Zo te lezen idd al veel gedaan en gezien. Wat een indrukken voor Chesron. Als jullie terug zijn, zal hij het wel allemaal verwerken.
    Wordt er ook nog zelf gekookt?? Hoe vondt Thea de pom? Dacht dat jij niet van vis hield. Ik ben trots op je dat je het blijft proberen.