2 French and a Ducht girl
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
15 Maart 2011 | Suriname, Paramaribo
Donderdag ben ik toch naar het depot geweest. Ik heb enkele objecten genummerd en verder nog wat dingen met Jenny doorgesproken. Ik ben om 1uur weg gegaan omdat ik nog even langs Telesur in de stad om te kijken waarom mijn telefoonlijn nog niet is aangelegd. Maar die vrouw achter het loket was zo onvriendelijk en joeg me bijna weg. Ik was zo pissig dat ik maar naar huis ben gegaan.
Vrijdag ben ik thuis gebleven. Uiteindelijk ben ik nog even voor iets naar Fort Zeelandia geweest en vervolgens naar de winkel gegaan voor wat schoonmaakspullen. Was eigenlijk wel een saaie dag. Heb wel nog gewerkt aan mijn presentatie en paper. Bijna klaar!!
Zaterdagochtend moest Chesron eerst werken. Om 1uur ben ik hem gaan halen omdat we nog voor gordijnstof moesten gaan kijken. We staan te wachten tot een parkeerplaats vrij komt, zie ik in mijn spiegel een brommer aankomen. Ik kijk weer naar voren en hoor een vrouw gillen. Next thing I know komt die brommer met een vaart voorbij. Heeft die jongen op die brommer gewoon die vrouw beroofd!! Echt sick. En iedereen stond te kijken, en loopt weer verder. Dat is Suriname. We zijn dus wel gaan kijken voor gordijnstof, maar nog niet DIE ene gevonden. Ook nog even naar oom Marcel geweest en naar oom Otmar. Drukke dag maar wel bevredigend.
Zondag heb ik het daarentegen gewoon heerlijk rustig aan gedaan. Nergens naartoe en geen verplichtingen. Nou ja, de vader van Chesron was jarig! Dus na het opstaan ben ik met Chesrons moeder bezig geweest met taart en cake maken. En dat terwijl zij aan het koken was. Al met al waren er weinig mensen, maar het was toch wel gezellig. En zie het zo, meer eten voor ons!
En toen was het maandag. Ik had met Hilde en Sathana (haar stagiaire van de UvA) afgesproken om te werken aan de Canon expo. Er zouden 2 mensen uit Frans Guyana komen die wilden komen kijken hoe wij het doen in ons museum. Moest ik ze op sleeptouw nemen en een rondleiding geven door Fort Zeelandia. Op zich geen probleem. Ware het niet dat zij geen Nederlands of Engels spraken, en ik geen Frans. Dus het was een heel erg handen en voeten ding om ze toch iets te laten begrijpen. Volgens mij hebben ze niet veel begrepen, maar ja, ik kan er ook weinig aan doen. Uiteindelijk heeft Hilde het wel van me overgenomen en zij spreekt toch wel un petit peut. Maar ik ben toch meer van het je ne comprends pas. Heb ze nog wel even meegenomen naar het Numismatisch Museum maar volgens mij vonden ze het niet echt iets. Eerlijk gezegd denk ik omdat ze het gewoonweg niet begrepen wat er stond. Uiteindelijk waren er ook nog 2 andere Fransen gekomen voor het Indianen/Bosnegerproject maar die blijven maar 1 dagje. Gelukkig hoef ik ze over het algemeen niet bezig te houden, want ik heb ze maar 1 ochtend gehad en ik baalde er al van. Ze zouden op zijn minst fatsoenlijk Engels kunnen spreken. Maar goed, morgen heeft Jenny ze.
Nou ik heb eindelijk mijn spullen. Vanmorgen werd ik gebeld dat ze na 2uur zouden komen. Dus ik snel snel naar oom Marcel gehaast. Waren ze er al! Gewoon Surinamers die op tijd zijn! Wat een verrassing! Dus ze zijn bezig uit te laden, zie ik plotseling dat 1 van die dozen open is. Dus ik dacht eerst van ‘is de douane geweest’. Dus ik kijk in die doos, zie ik dat mijn dvd speler weg is! Dus ik was echt freaking pissed. Dus voor zover ik kan zien, is het vooral dat die dozen beschadigd zijn en is alleen mijn dvd speler weg. Dus dat gaat nog een staartje krijgen. Hou jullie op de hoogte.
Ik heb hopelijk van de week nog wel een afspraak met Laddy, Hanna en Jenny over de voortgang van het Indianen/Bosnegerproject. En van moet ik donderdagavond weer naar Zanderij voor een korte vakantie en mijn cursus in Olinda, Brazilie!! Ik heb er zo’n zin in!
Tot snel!!