Militaire Politie
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
20 Maart 2011 | Brazilië, Olinda
Shangeeta en ik zijn uiteindelijk in restaurant van het hotel beland aangezien we toch wat honger hadden en onze maag wilden stillen voor de avond. Hier hebben we ook nog even gezellig gekletst met Jose Luiz. Wel handig dat hij vloeiend Nederlands spreekt maar natuurlijk ook Portugees. In de avond nog even met het thuisfront gechat en vervolgens op tijd gaan slapen.
Zaterdagochtend waren we toch vroeg op. Ik was om 6uur al wakker geworden maar ik vond dat toch iets teveel van het goeie. Dus heb me nog even omgedraaid tot ongeveer half 8 waarna ik ben opgestaan en me klaar maakte voor het ontbijt. Bij het ontbijt vonden Shangeeta en ik Bart en Margriet. Margriet is afgelopen nacht aangekomen dus ik vond het wel knap dat ze nu al op was. Shangeeta en ik hebben genoten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Heerlijk! Yoghurt met markoesa, broodje met ei, echt vanalles was er.
Na het ontbijt wilden Shangeeta en ik toch wat van de stad zien. Dus we zijn de heuvel opgeloten naar Igreja da Sé. En wat een uitzicht vanaf het plein daar. Je had een prachtig uitzicht over Olinda en Recife. Echt prachtig. We zijn toen nog verder gelopen. Hier had je ook een heleboel souvenierwinkeltjes. We hebben alvast gekeken wat we mooi vinden zodat we weten wat we moeten kunnen kopen als we aan het eind van de week nog geld over hebben. Ik heb zoveel leuks gezien, maar goed. Dat komt eind van de week wel.
We zijn terug gelopen naar het hotel en hebben toen met Robbin een welverdiende duik genomen in het zwembad. Het was echt heerlijk! Het is echt een heerlijk hotel. Dat hebben ze prima gekozen!
Na het zwemmen zijn we gaan douchen en weer naar hetzelfde restaurantje gegaan waar we gister ook waren. Het eten was weer heerlijk! Het is nog wel even wennen aan de Braziliaanse smaak. Bart, Angeniet, Marc en Jose Luiz (de leiding) en onze Sri Lankaanse collega’s waren er ook. Die kwamen later nog even kletsen. Volgens mij hebben we wel een heel gezellige groep.
Na de lunch wilden Shangeeta, Robbin en ik naar een supermarkt. We dachten van we vragen de Militaire Politie wel. De politie is altijd bereikbaar voor de burger dachten we. Dus wij gingen vragen, spraken ze amper Engels. Nou supermercado dat begrepen ze nog wel. Dus we kregen een hele uitleg in het Braziliaans. Nou dat spreken we niet. Dus uiteindelijk een heleboel gepraat, een agent die een kogelvrijvest aan trok en die wees ons naar de auto. Huh, wat? Je wilt ons brengen? Nou daar zeggen we geen nee tegen! Dus wij met zijn 3en heel gezellig op de achterbank van een politieauto. En tof dat we ons voelden! Vooral omdat iedereen zo verbaasd keek van ‘wat hebben deze nou weer gedaan?’. En de politieagent heeft ons erna weer bij het politiebureau gezet. We hebben ook nog een foto met ze gemaakt. Was echt heel leuk.
Na het eten zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Ik heb gezellig met mijn ouders en mijn grootouders geskyped. Ze waren vast blij me weer te zien. En ook met Chesron gechat.
In de avonduren ben ik met Robbin, Shangeeta en Margriet naar de Tacaruna mall geweest. Dat is een grote shoppingmall op de rand tussen Recife en Olinda. We zijn met de bus gegaan. We hadden in de lobby van het hotel gevraagd welke we moesten hebben. Dus wij heel braaf op de bus wachten, wij erin. En wat een bus. Hij reed hard dat wil je niet weten. Maar goed, we hadden de chauffeur gezegd waar we eruit moesten. Dus uiteindelijk op de goeie plek eruit. We hebben in de mall rondgelopen, maar het was wel ontzettend duur. Dat was wel jammer. Vervolgens weer met de bus terug. Nou ja, hebben we dat ook weer mee gemaakt he.
Na terugkomst heb ik met Jose Luiz en Margriet gezellig zitten kletsen. Zij hebben gegeten en ik zat gewoon gezellig een drankje te doen. Morgenmiddag beginnen we echt. Ben echt ontzettend benieuwd. Maar daarover later meer!
Ciao!
20 Maart 2011 - 19:23
Mama:
Uit met de pret, nu gaat het echte werk beginnen. Daarna kanje weer ontspannen.
Suc6 en veel plezier -
21 Maart 2011 - 17:28
Diteke:
Aha, toch nog een land waar de politie je beste vriend is!
En inderdaad, hop hop, nu aan het werk! :-p