Vanalles en nog wat - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu Vanalles en nog wat - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

Vanalles en nog wat

Blijf op de hoogte en volg Erienne

18 Augustus 2012 | Suriname, Paramaribo

Goh, ik loop weer lekker achter. Heb even een gaatje in mijn drukke bezigheden .. dus zal even snel een kort verslagje neerpennen.

De laatste week van juli was behoorlijk saai. Ilonka was ook uitlandig, dus ik had alle tijd om het to do lijstje af te werken. Wat ik natuurlijk heel snel heb gedaan waardoor ik lekker relaxed de rest van de tijd heb doorgebracht.

Woensdag 25 juli was de groep van het Nationaal Archief in het depot. Ze zouden hier wat meer uitleg krijgen over hout. Martijn was er ook weer. Vond de groep van vorig jaar leuker. Maar dat kan ook zijn omdat ik toen meer tijd had om met ze mee te doen. Ze hebben enkele objecten schoongemaakt en ik mocht ze 2 depots laten zien. Al met al wel een leuke middag.

Op zaterdag 28 juli zijn Chesron en ik naar de show van Jörgen Raymann geweest. Dit zou voorlopig zijn laatste theatershow zijn, dus die wilde ik eigenlijk niet missen. De kaarten waren best prijzig, maar we hebben echt bijna in onze broek gepiest van het lachen. Hopelijk komt het snel op dvd dat jullie allemaal kunnen lachen.

Maandag 30 juli hadden we hoog bezoek uit Frans Guyana. Katia, mevrouw Jean-Louis en meneer Collardelle waren te gast in het depot. Ze waren namelijk gekomen voor een oriëntatie bezoek en ook om onze zaak te bepleiten bij zowel de Franse ambassadeur in Suriname als de directeur van Cultuur en de minister van Onderwijs. Hopelijk helpt het. We hebben niks meer gehoord dus ik hoop dat het gewoon niet meer doorgaat en dat het een stille dood zal sterven.

Die woensdag 1 augustus had ik met Eufracia afgesproken om wat te gaan drinken. Had haar al echt heel lang niet gezien, dus het was hoog tijd om weer even bij te kletsen.

De volgende dag, 2 augustus, was Crystal (Chesrons zusje) jarig. 18 jaar alweer. Ben dus redelijk vroeg naar daar gegaan omdat je altijd moet helpen met het 1 of ander. Ik heb dus iets van 5kilo aardappelen mogen schillen. Voorlopig wil ik geen aardappel meer zien!

Eigenlijk is er sindsdien weinig spannends gebeurd. Heb de trips alvast geregeld voor wanneer mijn ouders er zijn. We gaan lekker met zijn allen naar Berg&Dal. Ben heel erg benieuwd. Natuurlijk zullen deze trips pas plaatsvinden in oktober, maar ja, als ik het nu kan regelen waarom niet.

Verder ben ik nog steeds druk met alles wat ik voor Ilonka moet doen. Maar dat is meer omdat ik in oktober zo min mogelijk voor haar wil doen, en dat ik dus daarom nu gewoon wat meer moet doen. Nou ja, het zij zo. Dus heb per project een to do list gemaakt die ik gewoon probeer af te werken. Bij het museum loopt het ook wel lekker. Ik ben op 75% met het beschrijven van de textiel collectie. We zijn ook eindelijk begonnen met het maken van foto’s. Het gaat nog niet zo heel snel, maar ze zijn kwalitatief wel voldoende. Niet slecht voor onprofessionele fotografen. Nou ja, Jenny dan. Ik ben meer van het comprimeren en herbenoemen.

Jaja, nog minder dan 2weken! En dan kan ik eindelijk op vakantie! Lekker zon, zee, strand. Heerlijk! Kan niet wachten. Chesron trouwens ook niet. Ik zal mijn blog daar ook wel bijhouden en natuurlijk de foto’s op facebook zodat jullie op de hoogte blijven wat we daar allemaal uitspoken.

Dit begint alweer een aardig lange te worden, dus het wordt tijd dat ik ermee ophou.

Tan bun, tot snel!

• 18 Augustus 2012 - 21:52

Mama:

inmiddels is de doos ook gearriveerd en kan je beginnen met de spullen bij elkaar zoeken voor jullie zeer verdiende vakantie.
    Dat is een deel van de voor pret. Ik ben zeer benieuwd hoe Ches het daar gaat vinden.
    En jij ook natuurlijk, hoewel het meeste voor jou bekende koek is.