24ste verjaardag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu 24ste verjaardag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Erienne Lourens - WaarBenJij.nu

24ste verjaardag

Door: Erienne Lourens

Blijf op de hoogte en volg Erienne

18 Juli 2012 | Suriname, Paramaribo

En toen was het alweer tijd voor mijn verjaardagsweekend!

Ik had op de vrijdag al het één en ander gedaan wat ik kon doen. Onder andere de boodschappen gedaan en eten gekookt. Toen kwam Chesrons vader om uitleg te krijgen hoe hij op Karo moest letten en hem eten moet geven. Na deze uitleg zijn we weg gegaan. op Lelydorp nog even gestopt om daar wat belegde broodjes te kopen. Heerlijk! En toen in één ruk doorgereden naar Palulu Camping. Dit is voorbij Zanderij en de Bosbivak van het Nationaal Leger.

Eenmaal aangekomen merkten we al wat voor serene rust hier hing. Deze rust werd alleen verstoord door Pako, de pingo, die ons overal achterna zat. Chesron heeft toen de hangmatten opgehangen waarbij we direct gebruik maakten ervan door een powernap te nemen van 3 uur haha. Toen we eenmaal wakker werden is Chesron eerst gaan zwemmen en we zijn toen de keuken in gedoken. Gelukkig had ik het meeste al op vrijdag gedaan, waardoor we alleen nog rijst hoefden te koken. Rekening houdend met het feit dat er daar geen stroom is, zijn we direct gaan douchen. En dan sta ik daar, en ik zie wat in mijn ooghoek bewegen. Een kakkerlak, dacht en hoopte ik. Maar toen ik mijn bril opzette zag ik dat het een grote harige spin was! Gelukkig had ik Chesron, die hem heeft weg gejaagd voor me.

’s Avonds hebben we gewoon nog even gekletst onder het genot van een zak chips en een glas soft. En tja, omdat er niet zo heel veel te doen is, zijn we maar vroeg naar bed gegaan. om 9uur lagen we er al in. Kan me niet herinneren hoelang geleden het is dat ik zo vroeg op bed lag.

Midden in de nacht moesten we natuurlijk naar de wc. Zul je altijd zien, als je niet wil moet je en als je wel moet kan je niet. Uiteindelijk zijn we tegen een uur of 8 in de ochtend opgestaan. Nou, ik kan jullie zeggen .. ik voelde me uitgerust! We hebben toen nog even in de hangmat gehangen en daarna op naar huis!

Eenmaal thuis heb ik eerst nog eventjes kunnen zetten en al die berichtjes beantwoord die men achter had gelaten voor mijn verjaardag. Ik voel me helemaal niet jarig. Het is een dag als elke andere. Het is dat ik wéét dat ik jarig ben.

’s Avonds hadden toch een kleine bijeenkomst voor mijn verjaardag. Ik vond het niet nodig, maar achteraf was het wel gezellig. Al was het net zo gezellig geweest zonder bezoek. Ik had aardappelsalade gemaakt en we hebben gebarbecued. Lekker simpel. Ik had een taart met vruchtjes bij Fernandes gehaald. Niet al die slagroom die ze normaal hebben. Enige jammere was dat mijn eigen familie er niet bij was. Maar ja, dat krijg je als je in het hoogseizoen jarig bent.

Al met al was het een leuke 24e verjaardag! Op naar de 25!

• 18 Juli 2012 - 16:22

Mama:

Dit is wel heel primitief. Dus je moest je eigen eten meenemen, rauw of klaar gemaakt. En moest je dan ook je eigen kruiden enz meenemen??
    En die hangmatten?? Had je die van daar of ook van huis meegenomen?

Waar het dus op neer komt is dat jullie ruim 2 uur hebben gereden om op die camping te gaan slapen.

Jammer dat je niet meer foto's hebt gemaakt/geplaatst.

Zo te lezen ben je die vrijdag erg druk geweest. Eten gemaakt om mee te nemen en eten voor zondagavond voor bij je bbq.
    En ja je eigen fam was er niet bij. De fam daar niet uitgenodigd, en wij te ver weg. En dat heeft niets te maken dat je in het hoog seizoen jarig bent hoor, maar om de dood eenvoudige reden dat je te ver weg woont.

Maar we gaan in sept/okt wel een keer uiteten nog voor je verjaardag.