It's been a while
Door: Erienne Lourens
Blijf op de hoogte en volg Erienne
07 Juni 2011 | Suriname, Paramaribo
Ik ben vooral druk geweest in het huis. In de aanloop naar Chesrons verjaardag wilde ik zoveel mogelijk dingen gedaan hebben. Men zou namelijk direct ons huis voor de eerste keer zien dus het moest er wel toonbaar uit zien. De 2e kledingkast die ik besteld had is inmiddels ook geleverd. Heb er wel ontzettend lang op moeten wachten, maar aan de andere kant, het resultaat mag er ook wel wezen. Ik ben er erg blij mee. Ook vooral omdat de koffers nu opgeruimd zijn. Ik heb enkele dozen met spullen die ik niet moet weg gooien erop gezet. Super handig. Heb direct de kast voor in de logeerkamer besteld. Dus hopelijk over een maand of 2 krijg ik die geleverd. Precies op tijd voor als mijn ouders komen.
Verder ben ik begonnen met aktes voor mensen opzoeken in het Archief tegen een kleine vergoeding. Vind het leuk om te doen en het verdient ook nog een klein centje. Dus waarom niet? Ik help mijn nichtje Hadassah ook met huiswerk maken en overhoren. Ben erg benieuwd. Vorige week had ik geholpen met een geschiedenisoverhoring. En aan het eind van de avond kende ze het, dus ben erg benieuwd naar het cijfer.
Op het werk gaat alles prima. Ben nog steeds druk met mijn project. Ik heb bijna alle rekken met bosnegerobjecten gechecked. Ben ook begonnen met het beschrijven van objecten. Moet ook allemaal gebeuren en anders ben ik de hele dag met hetzelfde bezig, en zoals jullie weten is dat saai. Dus ik maak het voor mezelf een beetje variabel. Maar voorlopig ben ik nog bezig.
Vrijdagavond had ik een afspraak met Bernadette van Beek. Ik heb van haar ook les gehad toen ik nog op de Reinwardt Academie zat. Ze coordineert nu een Beheer&Behoudscursus in het Nationaal Archief Suriname. En ze wilde kijken waar ik toch misschien kon inpassen. Ik ga deze week mee naar 2 excursies. De ene gaat naar het Kotomuseum op Livorno van mevrouw Christine Henar-van Russel en de andere gaat naar het Museum Bakkie op de SMS Pier door Bas Spek. Ik ben nog niet bij het Kotomuseum geweest. Die andere wel maar dat was op Bakkie zelf, bij deze nog niet. Ik ben erg benieuwd. Dus wie weet rolt daar ook wat uit. De bedoeling is dat er een soort sectie opgericht wordt waarin mensen kennis kunnen uitwisselen. Maar dat is iets voor eind van het jaar. En anders heeft het me toch handige contacten opgeleverd.
Afgelopen zaterdag was Chesron jarig, 24 jaar alweer. Ik had heel stiekem een taart besteld en verstopt bij zijn ouders. Robin kwam ‘s morgens helpen om de gehuurde stoelen en tafels op te halen en zijn vader kwam in de avond eerder om te helpen met de bbq aansteken. Jawel, we gingen bbqen. Echt, ik hou er zo van! Uiteindelijk hebben toch een aantal mensen het laten afweten. Of ze gewoon geen zin hadden of dat het kwam door de regen zullen we nooit weten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was nog steeds gezellig. We hebben vervolgens ook nog gezongen voor Chesron waarna hij de kaarsjes op de taart mocht uitblazen. Echt, dat gezicht toen hij die taart zag was onbetaalbaar. De laatsten gingen uiteindelijk pas om 2uur ‘s morgens weg. Chesron en ik hebben toen alvast het één en ander afgewassen en opgeruimd. Uiteindelijk lagen we zelf pas tegen half 4 in bed. Maar het was wel een geslaagde avond. Hij heeft ontzettend genoten.
Zondag moest ik weer vroeg opstaan. Ik had namelijk om half 10 een rijles. Stelde eigenljik geen moer voor maar ik was verplicht 1 les bij ze te volgen. Ik ga namelijk proberen mijn Surinaamse rijbewijs te halen. Ik kan ook een rijtoestemmingsbewijs aanvragen maar qua geld scheelt het niet zoveel. Dus ik dacht, nou ja, dan dit maar proberen. Ik rij toch allang hier dus hoe moeilijk kan het zijn? Maar goed, dat zullen we morgenochtend om 8uur merken. Moet nog even die borden nakijken, want dat gaan ze wel misschien vragen. En ik ken de meeste wel maar gewoon dubbelchecken kan geen kwaad.
Zondagavond ben ik lekker vroeg mijn bed in gedoken aangezien ik vorige week superveel slaap tekort ben gekomen. Heb heerlijk en als een blok geslapen. Alleen jammer dat ik vanmorgen weer vroeg moest opstaan om te gaan werken. Want ik ben nu nog steeds slaperig. Vandaag maar weer lekker op tijd naar me bedje toe!
Maar goed, dit was het voor nu. Ik heb nog niks spannends meegemaakt dus ik zal het hierbij moeten laten. Tot snel!
07 Juni 2011 - 16:11
Diteke:
Niks meegemaakt en toch een heel verhaal hierboven getypt! ;-)
Oh, en feliciteer Chesron nog maar even namens mij! -
07 Juni 2011 - 20:02